Print header

Konferenca CEV: Financiranje prostovoljstva preko novih evropskih programov

04.04.2014

Naslov konference je obetal zanimive informacije in ker se na Slovenski filantropiji sprašujemo kje dobiti sredstva za financiranje prostovoljstva, smo se je seveda udeležili. V času dvodnevne konference smo izvedeli manj novosti, kot bi jih pričakovali, nastalo pa je nekaj zanimivih povezav in idej za naprej.

Par koristnih informacij:

-          Program ERAZMUS+ je sprejet in nanj se je že mogoče prijaviti. Naslednji prijavni rok je 30. april. Vse ključne informacije boste dobili pri Cmepiusu in Movitu (za bivše programe Mladi v akciji). Organizirajo delavnice in svetujejo pri prijavah. Veliko informacij o programu Erazmus+ najdete v Vodniku po programu, ki je za enkratna voljo samo v angleškem jeziku: http://www.cmepius.si/files/cmepius/userfiles/erasmus+/EPlus2014_Vodnik_EN_V2.pdf

CMEPIUS, Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja

http://www.cmepius.si/razpisi/eraplus14.aspx

ZAVOD MOVIT NA MLADINA, http://www.movit.si/

Ostali programi, ki bodo omogočali financiranje mednarodnih prostovoljskih programov še niso sprejeti, zato je pomembno spremljanje razpisov, čakanje na prijavne roke in vodnik po programu. Kaj bodo prinesli programi pa še nihče natančno ne ve.

-          Europe for citizens (Evropa za državljane), http://ec.europa.eu/citizenship/about-the-europe-for-citizens-programme/future-programme-2014-2020/index_en.htm

-           EU Aid Volunteers, http://euaidvolunteers.vsointernational.org/in

-          IPA, http://ec.europa.eu/regional_policy/thefunds/ipa/index_en.cfm

Torej, trenutno je na voljo program Erazmus+, preglejte Vodnik po programu, obiščite delavnice, ki jih organizirata Movit in Cmepius ter poiščite priložnost zase!

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se