Print header

Skupnostna akcija Dneva za spremembe Posadi rožo

08.04.2014

Zavod Emma, center za pomoč žrtvam nasilja, OE Posavje, je v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Krško izpeljal skupnostno akcijo Posadi rožo v Krškem. Z dogodkom smo se tako pridrużili vseslovenski prostovoljni akciji Dan za spremembe.

Prostovoljke in prostovoljci so skupaj z otroki in ženskami, ki imajo izkušnjo nasilja, zasadili korita z rožami. Z rožo, simbolom lepote in naklonjenosti, smo želeli ozavestiti o pomenu odraščanja otrok v ljubečem in nenasilnem okolju. Z vzgojo otrok v okolju, kjer se počutijo varne, bodo namreč znali otroci tudi sami gojiti kvalitetne in nenasilne odnose. 

Z akcijo Posadi rožo smo zapuščena korita, polna smeti, spremenili v cvetoč zgled dobre prakse sodelovanja različnih organizacij in posameznikov. Naša prizadevanja so podprla tako lokalna podjetja z materialnimi donacijami ter posamezniki s svojim znanjem in vloženim delom. Pridružila pa se nam je tudi Melita Čopar, direktorica občinske uprave Občine Krško, ki je tudi sama prinesla in zasadila rožo.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se