Print header

Krkin teden humanosti in prostovoljstva

08.04.2014

Tudi dobrodelnost je del nas.

Včeraj, 7. aprila, smo v Krki začeli s tretjim Krkinim tednom humanosti in prostovoljstva, ki bo pod sloganom Tudi dobrodelnost je del nas potekal med 7. in 12. aprilom.

Že prvi dan so potekale različne dobrodelne dejavnosti. Krkaši smo v Novem mestu zjutraj darovali kri in pakirali živilske pakete. Z včerajšnjim dnem se je začelo tudi zbiranje potrebščin za Rdeči križ in Karitas, ki jih bomo na različnih lokacijah Krke po Sloveniji zbirali vse do petka, 11. aprila.

Doslej smo zbrali že 380 kilogramov oblačil, higienskih in drugih potrebščin ter hrane za živali, darovali 24 litrov krvi in na Karitasu v Novem mestu pripravili 400 živilskih paketov oz. 5.000 kilogramov živil. Prostovoljci so sortirali oblačila in izdajali živilske pakete tudi v Humanitarnem centru Ljubljana. Včeraj so tam izdali kar 80 živilskih paketov. 

Veseli smo, da smo v krvodajalske vrste z našo akcijo privabili kar 16 sodelavcev, ki so kri darovali prvič. Tudi to je dokaz, da se duh prostovoljstva širi in da je med nami vse več ljudi, ki želi tako ali drugače pomagati tistim, ki so v stiski.

Prostovoljci so včeraj razveselili tudi otroke s posebnimi potrebami, ki obiskujejo pouk na osnovni šoli Dragotin Kette v Novem mestu. Predstavili so jim dve deželi, kjer ima Krka svoji podjetji - Poljsko in Španijo.

Začeli smo tudi s pomočjo stanovalcem domov starejših občanov po Sloveniji.
Krkini prostovoljci tako svoj čas posvečajo starejšim s pomočjo pri rednih
dnevnih opravilih, kot so pomoč pri hranjenju, sprehodi z varovanci, branje in druge aktivnosti. Organiziramo tudi poučne in zabavne delavnice urjenja spomina
Bilobil, s katerimi bomo stanovalce domov obogatili tudi s koristnimi nasveti, zato da
bi bil njihov vsakdan še bolj prijeten. V DSO Šiška so včeraj prostovoljci skupaj s
stanovalci doma izdelovali velikonočne okraske. Družili smo se tudi s stanovalci DSO Fužine in DSO Trebnje, danes pa druženje in delavnice potekajo v DSO Novo mesto in drugih domovih starejših občanov po Sloveniji. Za medicinsko in negovalno osebje v domovih starejših pa bomo v teh dneh skupaj z Društvom za srce in ožilje Slovenije organizirali tečaj oživljanja.

Več informacij: Elvira Medved, mob. št. 041 988 825

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se