Print header

Sistem potrditve kakovosti organiziranja prostovoljstva

14.05.2014

Spoštovani!

Na področju prostovoljstva imamo veliko lepih, pohvalnih zgodb, naletimo pa tudi na take, ki niso ravno primere dobrih praks.

Slovenska filantropija, nosilka Slovenske mreže prostovoljskih organizacij, pomaga prostovoljcem pri iskanju primernega prostovoljskega dela in jih usmerja v različne prostovoljske organizacije.

Dobro in kakovostno organizirano prostovoljstvo v organizaciji je pomembno tako za samo organizacijo, kot za prostovoljce, ki v organizaciji delajo ali bodo delali.

Tako smo se odločili za razvijanje sistema ugotavljanja in potrditve kakovosti organiziranja prostovoljstva v posameznih organizacijah.

Potrjena kakovost organizacije bo pomagala bodočim prostovoljcem pri odločitvi/izbiri primerne organizacije za opravljanje prostovoljskega dela. Ker bo proces ugotavljanja dvosmeren, bo organizacija prejela tako potrditev kakovosti svojega dela, kot tudi ideje in priporočila za boljšo/ lažjo organizacijo prostovoljstva.

V priponki vam pošiljamo predlog ključnih kriterijev, ki naj bi jih dosegala posamezna organizacija za potrditev kakovosti prostovoljstva.

Prosimo vas za mnenje glede predloga kriterijev.

Za vaše mnenje in predloge se vam že v naprej lepo zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo,

Za Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij
Nina Lukashevich in Primož Jamšek.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se