Print header

Slovenska filantropija se je igrala na festivalu "Igraj se z mano«

27.05.2010

Slovenska filantropija, nosilka Slovenske mreže prostovoljskih organizacij, se je udeležila festivala »Igraj se z mano«, ki je od 25. do 28. maja potekal na Prešernovem trgu v Ljubljani. Festival je letos že četrto leto organiziral Zavod za usposabljanje Janeza Levca.

Ob stojnici Slovenske filantropije so otroci in ostali mimoidoči izdelovali grafite, sodelovali v družabni igri »Človek, recikliraj se« in izdelovali punčke iz odpadnega materiala. Največ zanimanja je bil deležen sitotisk, s pomočjo katerega smo majice opremili s sloganom Recikliraj se. Slovenska filantropija je promovirala prostovoljstvo in predstavljala možnosti prostovoljskega dela.

Eno od vodilnih načel festivala je skozi igro spodbuditi otroke in mlade s posebnimi potrebami k aktivnemu soustvarjanju in na tak način uresničevati idejo vključenosti vseh ljudi v družbo ne glede na njihovo drugačnost. Pri brisanju mej med »normalnostjo in drugačnostjo« veliko vlogo odigrajo tudi prostovoljci, ki s svojo nesebično pomočjo otrokom s posebnimi potrebami pomagajo pri šolskih in obšolskih dejavnostih ter jim nudijo moralno oporo pri vključevanju v družbo.  

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se