Print header

FILMSKI FESTIVAL "NA POTI« 2010

28.05.2010

Zavod Voluntariat in Slovenska filantropija ob letošnjem svetovnem dnevu beguncev (20. junij) pripravljata festival migrantskega filma "Na poti", ki bo potekal med 14. in 20. junijem na različnih lokacijah po Ljubljani.

V sklopu festivala bodo prikazani filmi in krajši video izdelki različnih žanrov (dokumentarni film, igrani film, celovečerni/kratki film, animirani film ipd.) na temo (prisilnih) migracij, azila in beguncev. Projekcije filmov bodo povezane z javnimi pogovori, na katerih bo gostje spregovoriti o prikazanih vsebinah in temah.

Projekcije izbranih filmov in javni pogovori:

Ponedeljek, 14.6.: »The problem - Testimony of the Saharawi people« (Problem – pričevanje Saharcev) in pogovor z gosti o migracijah na vojnih in konfliktnih področjih (Mestni muzej Ljubljana)

Torek, 15.6.: »Les Arrivants« (Prišleki) in pogovor z gosti na temo vklučevanja beguncev in migrantrov v družbo (Kino Dvor)

Sreda, 16.6.: »Dar fur: vojna za vodo« in pogovor z gosti o okoljskih migracijah in beguncih (KUD France Prešeren)

Četrtek, 17.6.: »Little alien« in pogovor z gosti o evropskih azilnih politikah (Slovenska Kinoteka)
 
Filmski program
 
Preostali program festivala bodo obiskovalke in obiskovalci lahko spremljali na letnem odru Gale hale in v Klubu Gromka (oba v AKC Metelkova mesto).
 
Program in podrobne informacije o festivalu bodo objavljene na naslovu http://filmskifestivalnapoti.weebly.com/.
 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se