Print header

V okviru mreže GLEN nastala evalvacijska študija

29.07.2014 Zavod Voluntariat

Mreža GLEN (Global Education Network of Young Europeans), katere član je tudi Zavod Voluntariat, je ob 10. obletnici svojega delovanja izdala evalvacijsko študijo.  

GLEN je evropska mreža za globalno učenje, njen namen pa je prispevati k boljšemu razumevanju globalne soodvisnosti, trajnostnega razvoja, odgovorne razvojne politike in odnosom sever-jug, ki temeljijo na enakovrednem partnerstvu in medsebojnem spoštovanju.

Evalvacijska študija je v okviru mreže nastajala od decembra 2013 do letošnjega maja, njen cilj pa je bil oceniti sam učni proces mreže, vpliv na posameznika tako s poklicnega kot osebnega vidika, identificirati njeno dodano vrednost ter ugotoviti stopnjo povezanosti v procesu globalnega učenja tako na nacionalnih kot na evropskih nivojih. Preko intervjujev dosedanjih udeležencev so prejeli precej odzivov, ki so jim koristili pri analizi stanja, prav tako pa so jih nekaj nanizali tudi v študiji: »Celoten proces globalnega učenja je zares navdihujoč; pridobila sem nova znanja, ozavestila probleme, identificirala svoje vrednote ter jih kasneje tudi ponotranjila.«

Še več takšnih in drugačnih odzivov lahko prebrete v  priponki.

Vabljeni k prebiranju!

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se