Print header

TEMATSKO USPOSABLJANJE - USTVARJALNE TEHNIKE PRI DELU S POSAMEZNIKI IN SKUPINAMI

08.06.2010

Maribor, 18. junij 2010

Povezovanje in navezava stika med prostovoljcem in uporabnikom je ključnega pomena. Pogosto ljudje, ki so socialno izključeni, še posebej otroci in mladi, težje zaupajo in besedno izražajo svoje potrebe, želje, težave. Pri tem so prostovoljcem lahko v pomoč mnoge metode, ki temeljijo na likovnem, dramskem ali avdiovizualnem ustvarjanju. Prostovoljci bodo na delavnici spoznali kreativne tehnike, s katerimi bodo lažje vstopili v kontakt z uporabniki, ter tudi osnovne načine, kako izbirati posamezne metode.

Usposabljanje bo potekalo v petek, 18. 6. 2010, med 9. in 17. uro v prostorih Društva MARS, ki se nahaja na Glavnem trgu v Mariboru. Za udeležbo na usposabljanju je potrebna predhodna prijava.

Usposabljanje je namenjeno prostovoljcem, ki delajo s posamezniki ali skupinami in pri svojem delu uporabljajo ustvarjalne tehnike in vzpodbujajo kreativnost.

Na delavnici bodo prostovoljci:

- spoznali ustvarjanje kot metodo vzpostavljanja povezanosti z uporabnikom,
- spoznali ustvarjalne metode in tehnike primerne za skupinsko delo
- se naučili praktičnih (in nevsakdanjih) ustvarjalnih tehnik prek katerih bodo lažje vstopali v stik z uporabniki, oziroma dosegali določene cilje, povezane z opolnomočenjem uporabnikov.

Prijavnico pošljite po pošti na Slovensko filantropijo, Poljanska cesta 12, 1000 Ljubljana, po faksu na 01 430 12 89 ali po elektronski pošti na tjasa.arko@filantropija.org, do ponedeljka, 14. junija 2010. Kontaktna oseba za usposabljanje je Tjaša Arko.

VABILO

PRIJAVNICA

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se