Print header

Dopis parlamentarnim strankam

30.07.2014

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, je 29. julija 2014 vsem parlamentarnim strankam poslala dopis s pobudami po spremembah, ki so potrebne, da se bodo ljudje odločali za prostovoljstvo in  sodelovali pri reševanju stisk in problemov posameznikov in družbenih skupin:

  • Vlada mora takoj vzpostavi skupino za pripravo Nacionalne strategije za razvoj prostovoljstva, k čemur jo zavezuje Zakon o prostovoljstvu iz leta 2011. Njena članica kot predstavnica prostovoljskih organizacij naj bo tudi Slovenska filantropija.
  • Vlada naj omogoči delo medresorski delovni skupini za pripravo sprememb in dopolnitev Zakona o prostovoljstvu.
  • Vlada naj Svet Vlade RS za spodbujanje razvoja prostovoljstva, prostovoljskih in nevladnih organizacij redno koristi kot strokovno in posvetovalno telo.
  • Vlada naj spodbudi pristojno ministrstvo, da prostovoljstvo vključi v šole kot del vzgojnega načrta in omogoči mentorsko delo s prostovoljci. 

Dopis je bil poslan v času sestavljanja koalicijskega sporazuma, da bi, v kolikor je to potrebno, do konkretnih načrtov spodbujanja prostovoljstvo prišlo že pred samo sestavo Vlade RS.

Na Slovenski filantropiji smo jim še zapisali, da bi bili veseli, če bi lahko naše pobude s področja prostovoljstva podrobneje predstavili na skupnem srečanju.

CELOTEN DOPIS

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se