Print header

Festival migrantskega filma Na poti

14.06.2010

V času med 14. in 20. junijem 2010 vas Slovenska filantropija in Zavod Voluntariat ob letošnjem svetovnem dnevu beguncev (20. junij) vabita na festival migrantskega filma Na poti.

S festivalom želimo prek filma in spremljajočih pogovorov z izbranimi gosti opozoriti na aktualne teme povezane z migracijami, azilom, sprejemom in vključevanjem beguncev v novo okolje.


Projekcije izbranih filmov in javni pogovori
 
Ponedeljek, 14. junij ob 17.00: Problem: Pričevanje Saharcev (El Problema: Testimonio del pueblo Saharaui) in pogovor z Jordijem Ferrerjem (avtor filma), Ervinom Hladnikom Milharčičem in Erikom Valenčičem o migracijah z vojnih in konfliktnih področij.
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana

  Torek, 15. junij ob 19.00: Prišleki (Les arrivants) in pogovor z dr. Mojco Pajnik, Titom Brecljem, Aido Hadžiahmetović in ostalimi gosti o sprejemu in vključevanju beguncev in migrantov v družbo.
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana

Sreda, 16. junij ob 20.00: Dar fur: vojna za vodo in pogovor s Tomom Križnarjem, Suleimanom Jammousom, Živo Gobbo, dr. Dušanom Plutom in ostalimi gosti o okoljskih migracijah in beguncih. 
KUD France Prešeren, Karunova 14, Ljubljana

Četrtek, 17. junij ob 17.00: Little alien in pogovor z mag. Nežo Kogovšek, Tino Michieli, Goranom Bosanacem in predstavnikom Visokega komisariata ZN za begunce o evropskih azilnih politikah.
Slovenska kinoteka, Miklošičeva cesta 28, Ljubljana

Celoten program festivala

Več o festivalu http://filmskifestivalnapoti.weebly.com/.


Udeležba na dogodku je brezplačna, ker pa je število mest omejeno, vas prosimo, da svojo prisotnost potrdite najkasneje do 11. junija 2010 na e-naslov napoti@filantropija.org ali tel. št. 051 654 726.

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se