Print header

Pomagajte nam v boju proti trgovini z ljudmi!

01.10.2014

18. oktobra obeležujemo vsakoletni evropski dan boja proti trgovini z ljudmi. Z inovativno osveščevalno akcijo želimo ljudi opozoriti na to nedopustno početje in sramotno kršenje osnovnih človekovih pravic, ki žal ne obide niti Slovenije, čeprav se nam prepogosto zdi tako.

V akciji bomo izpostavili nekaj ključnih predstavnikov žrtev trgovine z ljudmi pri nas: prostitutka (prisilna prostitucija), migrantski delavec (izkoriščevalsko delo), romska nevesta (prodajanje deklic v zakon) in berači (prisilno beračenje).

V tednu od 13. do 18. oktobra bosta potekala dva sklopa aktivnosti, kjer bo ključno sodelovanje prostovoljcev, ki bodo predstavljali te žrtve:

- »ljudje v embalažah«, močno povečane embalaže igrač, v katerih namesto lutk stojijo resnični ljudje - migrantski delavec, prostitutka in deklica-nevesta. Embalaže bodo krožile po Mercatorjevih Centrih v Sloveniji (razpored terminov in potreb po prostovoljcih v priponki);

- »trgovina z ljudmi«, ki bo odprta dva dni (17. in 18. oktober) v mestnem jedru Ljubljane (razpored v priponki). Prostovoljci bodo v vlogah žrtev kot trgovski artikli stali v izložbi trgovine.

Vabimo vas, da nam pomagate pri izvedbi te pomembne družbene akcije, ki lahko uspe le z vami. Pomagajte nam zapreti trgovino z ljudmi.

Za več informacij pišite na tanja@izprincipa.si ali pokličite 031 229 256.

Svoje zanimanje nam, prosim, sporočite do petka, 3. oktobra!

Hvala!

Ekipa Iz principa

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se