Print header

VESELJE V HIŠI SADEŽI DRUŽBE OB KONCU ŠOLSKEGA LETA

23.06.2010

V ponedeljek, 21. junija 2010, je v Hiši Sadeži družbe v Murski Soboti potekala zaključna prireditev medgeneracijskega projekta Sadeži družbe. Mineva tudi že četrto leto medgeneracijskega projekta Sadeži družbe in zaključek šolskega leta je bil odlična priložnost za zahvalo prostovoljcem in njihovim mentorjev za njihovo prizadevnost.
Vse prostovoljce, ki sodelujejo v projektu Sadeži družbe, smo povabili v Hišo Sadeži družbe, kjer so se lahko udeležili številnih delavnic, od medijske, kuharske, sitotiska do medgeneracijskega ogleda mesta Murska Sobota. Prireditve se je udeležilo okrog 70 učencev različnih slovenskih osnovnih šol in njihovi mentorji, ki so za svoje prostovoljsko delo prejeli tudi zahvale.

Veliko zanimanja je bilo za kuharsko delavnico, ki smo jo poimenovali Delavnica čarovnije okusov. Udeleženci so pripravljali obložene kruhke, pisane solate iz ajde, testenin in riža, tradicionalno prekmursko peciv - posolanke ter troje vrste peciva modernejše recepture. Vse to so udeleženci dogodka lahko poskusili po zaključku delavnic.
Po kosilu je sledil kratek program in podelitev zahval sodelujočim prostovoljcem v projektu Sadeži družbe. Prireditev se je nadaljevala ob poskočnih ritmih kar treh harmonik, ki so jih preigravali glasbenik Dani Marinič ter učenca Oš Ivanjkovci. Zaključili smo z neformalnim druženjem ter izmenjavo izkušenj.

 

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se