Print header

40 prostovoljcev na pomoč poplavljenim v Cerknici

24.11.2014

15. novembra je štirideset prostovoljcev z Jesenic in drugih gorenjskih krajev pomagalo pri odpravljanju posledic poplav na Notranjskem, v Cerknici. Avtobusni prevoz je bil donacija podjetja Alpetour, peljali pa smo tudi več kot tono podarjene hrane in ustekleničene vode ter razvlažilce. Darovano hrano smo predali cerkniškemu Rdečemu križu.

V Sloveniji smo od sredine septembra ponovno priča porastu števila in obsega poplav, ki so v različnih časovnih obdobjih prizadela posamezna območja države. 

Jeseniški prostovoljci so pomagali gasilcem pri črpanju vode in domačinom pri čiščenju hiš. Akcijo smo organizirali v društvu UP v sodelovanju s Civilno iniciativo Ejga – za lepše Jesenice. Domačini so izrazili navdušenje nad prizadevnim delom prostovoljcev, motiviranostjo in požrtvovalnostjo. Fotogalerijo si lahko ogledate tu.

V Društvu UP cenimo prizadevno delo prostovoljcev, ki so žrtvovali svoj dragoceni čas in pomagali prizadetim v poplavljenih območjih. Prepričani smo, da bomo ob morebitni ponovitvi naravnih nesreč, zopet nesebično priskočili na pomoč. 

Iskrena hvala tudi vsem donatorjem za darovano materialno pomoč. 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se