Print header

IZOBRAŽEVALNI SEMINAR ZA MLADE MIGRANTE

22.07.2010

V okviru programa Mladim migrantom prilagojeni programi integracije smo na Slovenski filantropiji zasnovali Izobraževalni seminar za mlade migrante. Izobraževalni seminar je zasnovan tako, da udeležencem poleg izobraževalnih aktivnosti (delavnic, pogovorov, preizkušanja v praksi) omogoča kvalitetno preživljanje prostega časa, zabavo in druženje s sovrstniki.  Prav slednje pa nam omogoča obisk Sajete, katerega bomo obiskali zahvaljujoč pripravljenosti organizatorjev, da nam vstopnino na festival oprostijo. Ustvarjalni in kreativni ljudje vseh generacij, dobra glasba in kvalitetne vsebine so prednosti Sajete, zato se obiska zelo veselimo. Hvala organizatorjem, da imajo posluh tudi za tiste mlade, katerih ustvarjalnost je zaradi kulturnih razlik, pomanjkanja materialnih dobrin in preobremenjenostjo z reševanjem vsakdanjih izzivov večkrat spregledana.

Izobraževalni seminar bo spodbujal samo-aktivacijo mladih migrantov s pomočjo različnih aktivnosti. Menimo, da je pomembno spodbujati ciljno skupino, da sama išče rešitve za svoje težave, saj se na ta način bolje samo-vrednotijo, so samozavestnejši, uspešnejši in bolj kompetentni pri premagovanju ovir v vsakdanjem življenju. Prav tako jih s tem spodbujamo k izražanju težav, ki se pojavljajo, posledično pa k začetku reševanja. Načrtujemo različne delavnice, predavanja in treninge, glede na potrebe ciljne skupine.

Pričeli bomo z delavnico Izzivi kultur, v okviru katere bodo udeleženci predstavili svoje države, se spoznali, predvsem pa se izobrazili o vrednotah posameznih kultur, ki so nam pomembne kot posameznikom, obenem pa vplivajo na naš odnos do sveta in soljudi. Mladi migranti bodo tako dobili priložnost, da drug drugemu orišejo svojo identitetno bazo, spoznajo drug drugega in se naučijo spoštovanja različnosti.

Delavnica Enakopravnost spolov nam predstavlja precejšen izziv, saj različne kulture vlogo posameznih spolov dojemajo različno. V okviru delavnice bodo udeleženci diskutirali na temo enakosti spolov, spoznavali razliko med enakostjo in enakopravnostjo spolov ter podirali predsodke, ki jih morda gojijo do nasprotnega spola.

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se