Print header

Dobrodelnost je zakon in Rdeči križ nas povezuje

14.01.2015

Dobrodelnost je zakon in Rdeči križ nas povezuje sta le dva ganljiva in prepričljiva naslova  izdelanih plakatov humanih vsebin ter prostovoljstva skupine učencev 4. razredov Osnovne šole Koper. Dokazujejo nam, da je vredno širiti to znanje med najmlajše, saj otroci vsrkavajo vase vse, kar slišijo in vidijo. Pri tem čutijo s srcem, kar je posebna danost in vrednota.

 

Delavnico prostovoljstva sva izvajali Marija, prostovoljka Rdečega križa in predsednica komisije za mlade člane ter Tjaša, sicer zaposlena v OZRK Koper. V dveh prečudovito preživetih dneh sva obiskali  skupaj kar 84 četrtošolcev, ki so z velikim zanimanjem in radovednostjo sodelovali pri predstavitvi.
Obojestransko zadovoljstvo nad druženjem ter spoznavanjem prostovoljstva in RK je bilo čutiti na vsakem koraku in dan je minil drugače kot običajno ... Temu bi lahko rekli: le s srcem lahko vidimo.

Hvala OŠ Koper, vodstvu, učiteljicam in učencem za možnost obiska in predstavitve. Drug od drugega sprejemamo marsikaj dobrega in pomembnega in zato zares lahko ustvarimo boljši svet  ter hkrati širimo poslanstvo Rdečega križa in vrednote prostovoljstva.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se