Print header

Glasbeniki za prostovoljstvo

22.09.2011 x

V sredo se je v Križankah z glasbo glasno promoviralo prostovoljstvo. V okviru Projekta Bob Dylan: Postani prostovoljec!, ki ga vodi ameriško veleposlaništvo ZDA v Sloveniji, se je v preddverju predstavilo 14 nevladnih organizacij, katerih delo dopolnjujejo prostovoljci , na odru pa 13 slovenskih glasbenikov, ki so priredili Bob Dylanove pesmi.

Namen dogodka kot tudi že objavljene zgoščenke je za prostovoljstvo navdušiti čim več mladih. In če prisluhnemo tudi naslovu dokumentarnega filma – Večno mlada Slovenija, tudi vse mlade po srcu.

Dokumentarni film Večno mlada Slovenija avtorjev Maje Weiss in Petra Braatza je nastal v koprodukciji Razvedrilnega programa TV Slovenija in Bela filma. Nastal je ob 70-letnici enega največjih glasbenikov Boba Dylana, prikazuje številne znane in uveljavljene slovenske glasbenike pri predelavi Dylanov skladb, hkrati pa predstavi delo 14 slovenskih humanitarnih, neprofitnih organizacij preko intervjujev s prostovoljci in posnetki različnih akcij po Sloveniji.

Omenjeni dokumentarni film bo na sporedu v soboto 24.9.2011. ob 23. uri na TV Slovenija na 2. programu.

Med organizacijami se je predstavljala tudi Slovenska filantropija.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se