Print header

TEMATSKO USPOSABLJANJE ZA PROSTOVOLJCE, 17.9., ŠENTJUR

01.09.2010

PROSTOVOLJSKO DELO S POSAMEZNIKI, šentjur, 17. 9. 2010

Prostovoljci pogosto delajo s posamezniki. Preko usposabljanja želimo udeležence seznaniti z opolnomočenjem, kako pomagati uporabniku, da ga ne naredimo še bolj odvisnega – tokrat od prostovoljcev, kako komunicirati in reagirati ob različnih situacijah. Kako postaviti meje med zasebnostjo in prostovoljstvom ter kako pomagati ljudem v hudih življenjskih situacijah in pri tem ne pregoreti.

Usposabljanje bo potekalo v petek, 17. 9. 2010, med 9. in 17. uro v prostorih Razvojne agencije Kozjansko, ki se nahaja na Ulici skladateljev Ipavcev 17 v šentjurju.

Za udeležbo na usposabljanju je potrebna predhodna prijava.

Udeleženci bodo na usposabljanju:
- spoznali pomen opolnomočanja ter iskanja virov moči pri posamezniku – uporabniku,
- pridobili komunikacijske veščine in spretnosti,
- razmišljali o mejah prostovoljnega dela, o problemu pregorevanja prostovoljcev ter načinu kako se zaščitijo pred tem,
- poglobili poznavanje etičnih načel v prostovoljskem delu s poudarkom na delu s posameznimi ljudmi, ki so socialno izključeni,
- izmenjali primere dobre prakse pri delu s posamezniki.

število mest je omejeno!

Prijavnico pošljite po pošti na Slovensko filantropijo, Poljanska cesta 12, 1000 Ljubljana, po faksu na 01 430 12 89 ali po elektronski pošti na tjasa.arko@filantropija.org, do četrtka, 9. septembra 2010. Kontaktna oseba za usposabljanje je Tjaša Arko.


Usposabljanje je brezplačno, saj je podprto s strani Urada vlade RS za komuniciranje. Pri organizaciji usposabljanja sodelujemo z ZAVODOM ETNO-EKO, www.etnoeko.com.


Prijavnica
Vabilo

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se