Print header

MILENIJSKI CILJI IN DOBRODELNI KONCERT ANE PUPEDAN

13.09.2010

Ta teden se bomo posvečali Milenijskim razvojnim ciljem! Res se sliši abstraktno, ampak se bomo potrudili napraviti vse skupaj čim bolj konkretno.
Od srede do nedelje Zavod Voluntariat (in drugi) organiziramo dogodke, ki bodo prispevali k razumevanju globalnega sveta, ki bodo predstavili javnosti, kaj počenjamo nevladne organizacije in zakaj, na koncu pa bomo lahko še zelo konkretno prispevali svoj delež na dobrodelnem koncertu.
Nekaj najpomembnejših dogodkov, ki se jih lahko udeležite:
 
15. september    17:00 -    Afriški kulturno-glasbeni večer    Klub Gromka, Metelkova mesto
16. september    12:00 – 18:00    Tržnica AWARE: Uresničimo Milenijske razvojne cilje!    Prešernov trg
17. september    9:00 – 16:00    Posvet – Uresničimo Milenijske razvojne cilje: Med pravljico in resničnostjo    Fakulteta za družbene vede
18. september    22:00    Zaključni dobrodelni koncert Ane Pupedan    Orto bar
 
Predvsem za ta slednji koncert, koncert Ane Pupedan v soboto v Orto baru, bi vas prosila, da nam pomagate pri promociji in informacijo posredujete naprej.
Spodaj nekaj več informacij o samem namenu dobrodelnega koncertu, v priponki pa kratek program celotnih dogodkov in fotka iz Gane - knjižnice in otrok, za katere bomo zbirali sredstva.

Upam ,da se vidimo!!

DOBRODELNI KONCERT: 18.9.2010 OB 22H, ORTO BAR
NASTOPA: ANA PUPEDAN

Zakaj in za koga?

Z drugim milenijskim ciljem želimo doseči, da bi imeli vsi otroci na svetu možnost osnovnošolske izobrazbe. Ko govorimo o Afriki je to najtežje doseči na področjih, ki so odmaknjena od večjih mest. Otroci, ki hodijo v šolo so cel dan odsotni, kar pa si družine ne morejo privoščiti. Otroci morajo biti doma in pomagati pri delu, sicer družine ne bi preživele.
Ena od takih vasi je vas Larabanga v Gani na Zahodu Afrike. Veliko otrok iz tega področja ne hodi v šolo, zato so (s pomočjo slovenskih nevladnih organizacij) naredili knjižnico. Knjižnica je kraj, kjer se otroke nauči vsaj osnov branja in pisanja in kjer se lahko izvajajo določene izobraževalne aktivnosti, kadar je le mogoče. Pri učenju otrok in usposabljanju učiteljev, lokalni skupnosti pomagajo tudi prostovoljci iz Slovenije, ki se v Afriko odpravijo na lastne stroške in pomagajo kolikor pač zmorejo.
Izkupiček dobrodelnega koncerta bo šel v celoti (vsi stroški, nastali s koncertom so kriti!) za omenjeno knjižnico in za izobraževanje!

Evo, če ste se torej spraševali "kako pa lahko jaz prispeval pri uresničevanju teh milenijskih ciljev" je tu odgovor: tako! Pridite na koncert, kjer se bomo imeli super in prispevaj za izobraževanje otrok v Gani!
Če bi rad prispeval svoj delež, pa v soboto ne moreš priti na koncert,  lahko svoj delež tudi nakažeš kot donacijo na račun Zavoda Voluntariat (Cigaletova 9, Ljubljana): Račun št: 0201 0008 9798 104 (NLB) - s pripisom "donacija za Gano"

PLAKAT
 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se