Print header

Dan za spremembe v Izoli: vdahnimo novo življenje rabljenim predmetom

28.03.2015

Letošnji dan za spremembe smo v Izoli namenili prenovi še uporabnih izdelkov za ponovno uporabo in promociji novega Centra uporabnih predmetov Staro kot novo na izolskem odlagališču odpadkov.

Kot uvod v dan za spremembe se je včeraj v Riibi, v sodelovanju z Art Kinom Odeon, odvila projekcija filma Življenje na smetišču.

Stojnice v parku Pietro Coppo so bile že takoj zjutraj polne. Največ zanimanja je požela izmenjava knjig in igrač, ki so jo organizirali učenci OŠ Vojke Šmuc. Poleg tega so predstavniki Zdravstvenega doma predstavili svojo dejavnost in tehniko ščetkanja zob pri otrocih, Rdeči križ pa je meril krvni tlak, prikazal tehnike oživljanja in zbiral rabljene obleke. Obiskovalci so izrazili zanimanje za ponovno uporabo in željo, da tudi sami nekaj naredijo, zato so se nekateri odpravili domov po stvari, ki jih več ne potrebujejo in bi jih želeli podariti. V polnem parku so bila aktivna še druga društva: člani Lutkovnega društva Mari O Net.te so izdelovali lutke, člani likovnega društva LIK pa plakat. »Tudi s plakatom nekaj sporočamo, upamo, da si ga bo čim več ljudi ogledalo,« so povedali likovniki. Pod okriljem Društva prijateljev mladine so otroci iz plastenk izdelovali cvetlične lončke. Dogajanje pa sta popestrila pevska in plesna nastopa. Nastopili so: MOPZ Izola, MOPZ Delfin, KUD Balerima in Plesno društvo Lai. Za nastope in tehnično podporo je poskrbel CKŠP v sodelovanju z JSKD Izola. Park Pietro Coppo je to dopoldne lepo zaživel, druženje pa se je končalo z mislijo: lepo je sodelovati in si pomagati.

Dan za spremembe Izola

Dogajalo pa se je še na drugih lokacijah. V pravljični sobi Mestne knjižnice Izola je potekala brezplačna delavnica OM Healing, v čitalnici pa izmenjava modnih dodatkov (nakit, torbice, rute, bižoterija). Na Komunali so učenci OŠ Dante Alighieri pod vodstvom Metke Šori izdelovali koše za ročno zbiranje odpadkov. »Ni tako lahko,« je bilo slišati osnovnošolce. Člani Kulturnega društva Malija so prenavljali stare podarjene stole, v Kulturnem društvu Cetore pa urejali vaški dom. »Veseli smo, da smo izkoristili to priložnost in naredili nekaj dobrega za naš prostor. Tako smo z majhnimi stroški naredili nekaj velikega,« so nam zaupali v KD Malija. Na OŠ Livade so pod vodstvom likovne pedagoginje Ingrid Knez naredili obleko iz odpadnega PVC materiala, stanovalci Doma upokojencev pa obnovili lesene hodilne palice.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se