Print header

PROSTOVOLJSKA JESEN

22.09.2010

Slovenska filantropija je tudi v jeseni zelo dejavna na področju promocije prostovoljstva in aktivno predstavlja prostovoljsko delo, možnosti vključitve in aktivnosti članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Konec septembra bo pestro! Najdete nas na kar dveh dogodkih.

Od 29. 9. do 1. 10. bomo prostovoljstvo predstavljali na Festivalu za 3. življenjsko obdobje, ki bo potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani. Obiščite nas in svetovali vam bomo o možnostih prostovoljskega dela in kam se lahko vključite, lahko pa samo pridete na prostovoljski klepet.

V okviru Festivala za 3. življenjsko obdobje bosta v organizaciji Slovenske fialntropije potekali dve okrogli mizi, in sicer:

- v četrtek, 30. 9., od 11. do 12.30 ure bo potekala okrogla miza z naslovom »Starost zahteva akcijo«, kjer bomo govorili o položaju starejših v državah v razvoju. Pomanjkanje skrbi za starejše v državah v razvoju in slabšanje njihovega ekonomskega položaja že vidno prispeva kratenju njihovih človekovih pravic. Vprašanja na katere bomo poskušali ogovoriti so:  kako vidimo stvarnost afriških starejših skozi oči angažiranega pristopa? Kakšne so poti, ki jih poskušamo ustvariti slovenske nevladne organizacije za pomoč starejšim Afričanom? Ali lahko znanje in izkušnje organiziranosti slovenskih starejših prenesemo afriškim vrstnikom? Kako lahko starejši Slovenije pomagajo afriškim vrstnikom? Kako lahko aktivno ozaveščamo evropsko javnost in politike o vprašanjih s katerimi se soočajo starejši ljudje v državah v razvoju in o njihovemu neprepoznavnem prispevku k zmanjševanju revščine, ki ga imajo v svojih skupnostih. 

- v petek, 1. 10., od 11. Do 12.30 ure bo potekala okrogla miza z naslovom »Medgeneracijska komunikacija – osnova za sodelovanje, kjer bomo izpostavili, da vsaka interakcija med posamezniki različnih generacij ustreza definiciji medgeneracijske komunikacije. Velik del komunikacije – na službenem mestu, v družini in v socialnih krogih – je medgeneracijske že v osnovi. Kljub temu pa medgeneracijska komunikacija nosi s seboj močan potencial za nesporazume. Razlogi za to so različni: različne izkušnje, pričakovanja in potrebe posameznikov pa tudi starostni stereotipi in predsodki.        

30. 9. bomo prisotni na Bazarju Festivala Lupa, ki bo od 11. do 19. ure potekal na Prešernovem trgu. Svoje male sive celice lahko razmigate ob igranju prostovoljskih iger, kot sta Spomin in Človek, recikliraj se! ter ob tem zveste koristne informacije o prostovoljstvu. Pridite, zabavno bo!

V oktobru, natančneje od 19. do 21. 10. pa nas najdete tudi na študentski areni.

Bodite tam, kjer se kaj prostovoljskega dogaja!

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se