Print header

Župan Bossman prvi v regiji podpisal sporazum z nevladnimi organizacijami v občini

27.09.2011

V torek 27. septembra 2011 je župan Občine Piran  Peter Bossman podpisal sporazum z nevladnimi organizacijami v Občini Piran. To je prvi sporazum med lokalno skupnostjo in NVO v regiji, ki se odvija v sklopu Foruma NVO Obalno-kraške regije 2011, ki se je začel danes in bo potekal do četrtka 29. septembra v Kopru, Piranu in Sežani.

Župan Peter Bossman je izrazil zadovoljstvo nad idejo Središča Rotunda in poudaril, da je »naš cilj izboljšati kakovost življenja občank in občanov”. Župan je spomnil, da je leto 2011 evropsko leto prostovoljstva in da želimo s podpisom tega sporazuma še bolj spodbuditi prostovoljstvo v lokalni skupnosti. »V današnjem načinu življenja ima prostovoljstvo še poseben pomen. Povsod vidimo v ospredju borbo za uspehom in materialnim statusom, ob tem pa se pogosto pozablja na ljudi, ki so pomoči  potrebni in nimajo enakih možnosti. Ne pozabimo, da s tem, ko pomagamo drugim bogatimo tudi sami sebe.  In predvsem takega bogastva si želimo čedalje več tako v naši občini kot širše«, je zaključil Bossman.

Mag. Bojan Mevlja, direktor Središča Rotunda in vodja projekta Stičišče NVO Obalno-kraške regije je izrazil zadovoljstvo, da se je župan Peter Bossman odzval klicu nevladnih organizacij in podpisal prvi tovrstni sporazuma v regiji, ki bo izboljšal sodelovanje med nevladnimi organizacijami in občino. Izrazil je tudi pričakovanje, da bodo temu zgledu sledile tudi druge občine Obalno-kraške regije.

Sporazum je namenjen razvoju tesnega, učinkovitega in enakopravnega sodelovanja pri izboljševanju kakovosti življenja občank in občanov in predstavlja splošen okvir za krepitev sodelovanja med občino in nevladnimi organizacijami, ki delujejo na njenem območju. Sporazum vsebuje osnovna načela medsebojnega odnosa, hkrati pa predstavlja zavezo vseh za spodbujanje in podporo prostovoljstvu v lokalni skupnosti, partnersko sodelovanje pri zagotavljanju višje kakovosti življenja občank in občanov in skupno oblikovanje lokalnih politik, ki vplivajo na delovanje nevladnih organizacij.

Več

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se