Print header

Nevladne organizacije, vsebinske mreže in njihov pomen za družbo

03.06.2015

Nacionalna konferenca o strategiji razvoja vsebinskih mrež NVO

Sreda, 10. junij 2015, med 10. in 14. uro; Narodni muzej Slovenije – Metelkova (Maistrova ulica 1 - vhod s ploščadi Muzejske četrti)


Konzorcij vsebinskih mrež nevladnih organizacij vas vljudno vabi na nacionalno konferenco, ki je umeščena v čas pisanja nacionalne strategije za razvoj nevladnih organizacij in priprave morebitnih novih modelov financiranja vsebinskih mrež.

Vsebinske mreže povezujemo nevladne organizacije (NVO) na različnih področjih, ki so za posameznike in družbo pomembne, kot take pa tudi lažje odgovarjamo na potrebe v širšem družbenem okolju.

Namen konference je predstaviti potenciale nevladnih organizacij, predstaviti vlogo vsebinskih mrež sedaj in opredeliti vlogo vsebinskih mrež v prihodnje.

S konferenco želimo spodbuditi dialog med nevladnimi organizacijami in med NVO in javnim sektorjem. Spregovorili bomo o pomembnostih, potencialih in potrebah vključevanja NVO v celostni razvoj Republike Slovenije.


Vsebinske mreže lahko veliko doprinesejo k razvoju posameznih NVO, pa tudi področij, ki so zaradi same vsebine lahko strateška ali marginalizirana. Želimo, da država prepozna potencial NVO sektorja in podpornih struktur vsebinskih mrež za izvajanje (javnih) storitev na tistih področjih, ki jih javni sektor ne pokriva, ne more pokrivati ali jih ne bo več pokrival.


V prvem, plenarnem delu konference bomo predstavili različna stališča, v nadaljevanju pa bo potekala diskusija v skupinah. Na podlagi zaključkov bo Konzorcij vsebinskih mrež NVO Slovenije podal pobude za oblikovanje Strategije razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva. Konferenca se  bo zaključila s podpisom ustanovnega akta Konzorcija vsebinskih mrež NVO Slovenije.


Program                               Prijavnica


Informacije o dogodku: Primož Jamšek, primoz.jamsek@filantropija.org, 041 654 72

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se