Print header

Prostovoljstvo v Socialno varstvenem zavodu Hrastovec

25.10.2010

 (Predstavitvena PDF datoteka)

Socialno varstveni zavod Hrastovec
Hrastovec v Slovenskih goricah 22, 2230 Lenart v Slovenskih goricah
T: 02 729 35 10; F: 02 729 35 66
www.hrastovec.org; zavod@hrastovec.org

 

O organizaciji

SVZ Hrastovec je posebni socialno varstveni zavod za odrasle, ki opravlja posebne oblike institucionalnega varstva za odrasle osebe s težavami v duševnem zdravju in dušenem razvoju, s katerimi se upravičencem nadomeščajo ali dopolnjujejo funkcije doma in lastne družine, zlasti pa bivanje, organizirana prehrana in socialno ter zdravstveno varstvo.

Nameni in cilji

Stanovalcem nudimo psihiatrično, splošno zdravstveno oskrbo in interno rehabilitacijo, ki jo izvajajo najrazličnejše strokovne službe. Te so: zdravstveno-negovalna, zdravniška, socialna, defektološka, psihološka, služba delovne terapije ter fizioterapije.

Aktivnosti in dejavnosti

Stanovalce celostno obravnavamo z namenom ohranjanja njihovih psihofizičnih sposobnosti, socializacije in resocializacije, odpusta in drugih oblik bivanja izven Zavoda.

Vključevanje prostovoljcev in prostovoljk v delo področja dela prostovoljcev

Delo prostovoljcev je usmerjeno predvsem v animacijo življenja stanovalcev (družabništvo, pogovori, izhodi, spremstvo na delavnice in sodelovanje pri njih, pomoč pri nakupih, spremstvo na kopanje v zavodskem bazenu, spremstvo na letovanje s stanovalci, itd...).

Obveznosti prostovoljk in prostovoljcev

Podpis pogodbe o opravljanju prostovoljnega dela, obvezna udeležba na uvajalnem seminarju, udeležba na mentorskih sestankih, ravnanje v skladu z Navodili o opravljanju prostovoljnega dela in s Pravili vedenja prostovoljcev.

Prostovoljkam in prostovoljcem nudimo

Izobraževanje, redna srečanja, strokovno pomoč, usklajevanje dela, podporo v primeru osebne stiske, povračilo stroškov za prevoz, zavarovanje za poškodbe in škodo, ki jo utrpi prostovoljec in za škodo, ki jo povzroči prostovoljec v okviru prostovoljne dejavnosti, pravico do toplega obroka (malice), če delo prostovoljca traja neprekinjeno vsaj štiri ure dnevno.

Starost najmanj 16 let.

 Uradne ure za prostovoljce
po dogovoru

Kontakt
Branka Zemljič
02 561 12 44

Tanja Kosi
02 729 35 64

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se