Print header

Pomagaj ustvarjati svet po meri otrok - postani Junior ambasador UNICEF-a

10.08.2015

Da bi pomagal, ni treba biti odrasla, še manj pa znana oseba. Tega se Junior ambasadorji UNICEF-a dobro zavedajo. Radovedno odkrivajo svet otrokovih pravic, nanje opozarjajo tako vrstnike kot tudi odrasle v svojem okolju, razmišljajo, razpravljajo, ustvarjajo ter načrtujejo in izvajajo svoje prve projekte. Prevzemajo odgovornost. Opozarjajo na položaj otrok v Sloveniji ter s svojo radovednostjo, ustvarjalnostjo in solidarnostjo pomagajo vrstnikom v državah v razvoju.

Projekt Junior ambasador UNICEF-a v okviru širšega programa Izobraževanje za razvoj izvajamo od leta 2010. Z njim želimo otrokom in mladim predati znanje in veščine, da lahko postanejo aktivni državljani. Želimo jim dati možnost, da njihov glas postane slišen. Junior ambasadorji UNICEF-a postajajo glasniki in zagovorniki svojih pravic in pravic vseh otrok. Širšo javnost ozaveščajo o kršitvah pravic otrok, svoje vrstnike pa spodbujajo, da tudi sami prevzamejo odgovornost in se, ko gre za njihove pravice in dolžnosti, aktivno udejstvujejo.

Naši mali Junior ambasadorji UNICEF-a so tudi veliki človekoljubi. Želijo si, da bi tako kot oni tudi otroci v državah v razvoju lahko iz majhnega zrasli veliki. In zavedajo se, da lahko tudi oni pri tem pomagajo. Junior ambasadorji so glasniki otrokovih pravic. Njihovi majhni prispevki na poti do cilja zrastejo v veliko pomoč.

Postani tudi ti Junior ambasador UNICEF-a. Prijaviš se lahko na tej povezavi: http://www.unicef.si/projekti-v-sloveniji/junior-ambasador-unicef-a.

Nove Junior ambasadorje bomo na osnovi njihovega dela imenovali konec septembra. Zato pohiti in nam prijavnico pošlji najkasneje do 10.9.2015.

Več o aktivnostih Junior ambasadorjev v preteklem šolskem letu si lahko prebereš na sponjih povezavah:

Tadej Jezernik na Junior 7 Summit v Berlinu: http://j7berlin2015.blogspot.com/

Žana, Jan in Sergej v studiju POP TV-ja ob Mednarodnem dnevu otrok v medijih: http://www.24ur.com/novice/slovenija/mladi-ambasadorji-unicefa-v-urednistvu-24ur.html

Junior ambasadorji pri predsedniku države Borutu Pahorju: http://www.up-rs.si/up-rs/uprs.nsf/objave/4A61F21078F9AFFEC1257E5B00457C8A?OpenDocument

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se