Print header

Katalog prostovoljskih aktivnosti za mlade

31.08.2015

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva je z željo, da dobi čim več učencev in dijakov priložnost za (prve) prostovoljske izkušnje,  skupaj z mladim prostovoljcem prijaznimi organizacijami pripravila katalog prostovoljskih aktivnosti, ki jih bodo lahko opravljali starejši osnovnošolci in srednješolci v novem šolskem letu.

Katalog  je odziv na trende v sodobni družbi, ki je vse bolj individualizirana in vse manj solidarna. Strokovnjaki z različnih področij namreč ugotavljajo, da odraščajoče generacije potrebujejo izkušnje sodelovanja, povezovanja in prizadevanja za skupno dobro, saj so življenjske zgodbe mladih usmerjene predvsem v doseganje osebnega uspeha. K temu jih večinoma spodbujajo tako šola kot starši, neformalna vrstniška skupina in lokalna skupnost pa sta postali praviloma povsem obrobna dejavnika. Prostovoljske organizacije in mentorji prostovoljstva na šolah imajo zato izjemno pomembno vlogo, v kateri lahko bistveno pripomorejo k boljši socializaciji otrok in mladih,s tem pa k bolj solidarni družbi prihodnosti.

Prijazno vabljeni k sodelovanju v vseh 56 aktivnostih, ki bodo v šolskem letu 2015/2016  potekale v 19 krajih po vsej Sloveniji in tujini pod okriljem 36 mladim prostovoljcem prijaznih organizacij!

KATALOG (pdf)

    

Katalog je nastal v okviru projekta Slovenska mreža prostovoljskih organizacij, ki ga financirata Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za javno upravo. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov, razvojne prioritete: »Institucionalna in administrativna usposobljenost«, prednostne usmeritve: »Spodbujanje razvoja nevladnih organizacij, civilnega in socialnega dialoga.«

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se