Print header

NATEČAJ PROSTOVOLJEC LETA 2009

25.02.2010

K prijavi v natečaj Prostovoljec leta 2009 vabimo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike, ki ste v svoje dejavnosti v letu 2009 vključevali prostovoljstvo.

Posebej, v skladu z novostmi v natečaju, vabimo k prijavi mladinske idr. organizacije, v katerih so aktivni mladi, da prijavite svoje mladinske voditelje in projekte, pri katerih so (čimbolj samostojno in samoiniciativno) sodelovali mladi.

Tudi letos bomo izbirali Naj prostovojce in Naj prostovoljke v treh starostnih kategorijah ter Naj prostovoljski projekt. Znotraj kategorije projektov pa bomo izbrali še najboljši projekt med tistimi, ki jih lahko označimo za mladinski projekt. Znotraj kategorije posameznikov pa bo ena oseba postala Naj mladinski voditelj oz. voditeljica, izbrali pa jo bomo med tistimi, ki ustrezajo opredelitvi mladinskega voditelja. Način izbire najboljših je zasnovan tako, da bo načeloma lahko za Naj mladinski projekt izbran isti projekt kot za Naj prostovoljski projekt, za Naj mladinskega voditelja pa prav tako kdo od mladih Naj prostovoljcev - ni pa nujno.

Skratka; za prijavitelje je vse enako, kot je bilo prej; če prijavljate projekt, izpolnite prijavnico za projekte in če prijavljate posameznika, izpolnite projavnico za posameznike (prostovoljce / prostovojke).

Z dodanima kategorijama smo želeli dati več poudarka segmentu, pri katerem opažamo, da relativno malo prijavlja v natečaj - mladinskemu delu, predvsem pa članskim mladinskim in drugim organizacijam, neformalnim skupinam ipd., ki razvijajo mladinske projekte in "vzgajajo" mladinske voditelje. V mladinskem okolju namreč prepogosto naletimo na posameznike in organizacije, ki svojega delovanja ne razumejo kot (prostovoljno) delo. Pogosto gre namreč za tisto, čemur pravimo aktivizem (delo za izboljšanje položaja razl. družbenih skupin, boj za njihove pravice, širjenje pozitivnih vrednot, vplivanje na javne politike ipd.), kar je v bistvu ključni del prostovoljstva in participacije posameznikov v družbenem dogajanju.

Dr. Danilo Türk, predsednik RS, še naprej ostaja pokrovitelj projekta, čeprav konkretnih dogovorov še nimamo. Lansko leto je predsednik gostil zaključno prireditev natečaja na Brdu pri Kranju, česar se nekateri zagotovo spomnite. Zaključna prireditev pa v vsakem primeru bo.

Rok za prijave je 9. april 2010.

Kliknite za:
- Razpis http://www.mss.si/razpisi/MSS-009-10-PL09.pdf

Prijavnico za posameznike in Prijavnico za projekte najdete v prilogi.


Pokrovitelj projekta: dr. Danilo Türk, predsednik RS

Partnerji v projektu: Društvo Mladinski ceh, Fakulteta za socialno delo, Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, Slovenska filantropija, Urad RS za mladino

priponke
1.     MSS-010-10-prijavnicaPL09.doc     (83 KB)     predogled     preloži
2.     MSS-011-10-prijavnica-projektPL09.doc     (79 KB)     predogled     preloži

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se