Print header

Društvo UP Jesenice in Humanitarno društvo Hrana za življenje beguncem razdelila 300 obrokov zdrave hrane

14.09.2015

Društvo UP Jesenice in Humanitarno društvo Hrana za življenje sta v soboto, 12. septembra, razdelili 300 obrokov sveže pripravljene in zdrave hrane beguncem v Trstu.

Pod oboki v zapuščenih traktih silosa pri glavni avtobusni postaji v Trstu že dalj časa prebiva približno 300 prosilcev za azil, ki prihajajo iz Pakistana, Afganistana in Bangladeša. Nekdanji silos je v preteklosti že služil kot zavetišče za begunce, med drugim je gostil istrske begunce po drugi svetovni vojni, proti koncu lanskega leta pa so se vanj že nekajkrat zatekli prosilci za azil. V silosu ni elektrike, vode, sanitarij, oken in vrat. Gre za zapuščen objekt, ki so si ga prosilci za azil uredili kot začasno bivališče. 

Povsod so ostanki gradbenega materiala, kartonaste škatle, med vsem tem pa začasne “barake”, sestavljene iz kartona, rjuh, brisač ali plastičnih mrež in drugega materiala ali pa navadno kar ležišča, kjer so na kartonastih podlagah odeje oziroma spalne vreče. 

Hrana, ki je vsebovala riž, omako iz zelenjave, paradižnika, čičerike ter halvo – sladico iz pšeničnega zdroba, banan ter sliv, je njihova tradicionalna. V znak gostoljubja so nam tradicionalno ponudili čaj, ki smo ga z veseljem sprejeli.

O stranju beguncev v Trstu in nadaljnjem sodelovanju smo se pogovarjali z direktorico Caritas Trieste, Angelo Gulliani in koordinatorjem Šemsom Osmanovićem. 

Za pripravo zdravih obrokov za begunce bomo potrebovali dodatno pomoč  v obliki hrane (riž, olje, sol, čičerika ..). Za vse informacije smo dosegljivi na tel. št. 031 569 340 (Faila) ali 040 640 590 (Edita). 


Društvo UP Jesenice in Humanitarno društvo “Hrana za življenje” beguncem razdelila 300 obrokov  zdrave hrane Društvo UP Jesenice in Humanitarno društvo “Hrana za življenje” beguncem razdelila 300 obrokov  zdrave hrane Društvo UP Jesenice in Humanitarno društvo “Hrana za življenje” beguncem razdelila 300 obrokov  zdrave hrane

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se