Print header

Varuhinja človekovih pravic obiskala Hišo Sadeži družbe

10.11.2010

V sredo, 10. novembra, je Hišo Sadeži družbe obiskala varuhinja človekovih pravic, dr. Zdenka Čebašek Travnik. Udeležila se je šiviljske delavnice, ki so jo pripravili prostovoljci Hiše ter se tako seznanila z medgeneracijskim sodelovanjem in soustvarjanjanjem.

Kot so zapisali na uradni spletni strani varuhinje je izrazila zadovoljstvo, da je kljub pesimizmu, ki v zadnjem času preveva številne Pomurce, ravno Hiša Sadeži družbe dokaz, da se tamkajšnji ljudje radi družijo in si med seboj pomagajo. Posebej je pri zagonu projekta pohvalila angažiranost župana mestne občine Murska Sobota, ki je s svojih delovanjem zgled dobre prakse v skrbi za medgeneracijsko sožitje.
 

Tudi sicer je dogajanje v Hiši Sadeži družbe zelo živahno, saj je program zapolnjen z različnimi delavnicami in drugimi dogodki. Pred kratkim je potekala delavnica plesa in terapevtske vadbe.

V Hiši Sadeži družbe še posebej lepo diši, ko potekajo kuharske delavnice. Udeleženci so se tokrat preizkusili v peki orehove potice, izvedeli veliko zanimivega o zeliščnih izdelkih in prehrambnih dopolnilih ter okušali specialitete iz gob.

Veliko zanimanja je bilo tudi za predavanje o sodobnih problemih etike profesorice filozofije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, dr. Cvetke Hedget Toth.

Računalniki postajajo vse pomembnejši del našega vsakdana. Starejši imajo pri delu z njimi velikokrat težave in izobraževanja o uporabi računalnikov so vedno dobrodošla. Podjetje Hakl IT je pripravilo izobraževanje o uporabi Googla, spletne pošte, koledarja, blogov, pripravi dokumentov, tabel in predstavitev. Udeleženci so dobili med drugim tudi informacije o delu s fotografijami. Delavnica računalniškega opismenjevanja je pod mentorstvom Boštjana Farteka potekala tudi na Osnovni šoli I Murska Sobota.

Dobro obiskane so tudi delavnice ročnih spretnosti. Tokrat je potekalo pletenje košar in ovijanje steklenic iz šibja.

V Hiši Sadeži družbe je potekalo tudi merjenje krvnega tlaka in posvetovanje o dializi.

Hiša Sadeži družbe je nadaljevanje medgeneracijskega projekta Sadeži družbe, ki ga že vse od leta 2006 izvaja Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se