Print header

MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE

11.11.2010

Dvig samopodobe, učenje, druženje, sprejemanje drugačnosti in preseganje lastnih omejitev, predsodkov in stereotipov. To in še veliko več prinaša medgeneracijsko sodelovanje. Da stvari potekajo gladko, je pogosto zaslužen mentor, zato smo se 5. novembra zbrali na usposabljanju za mentorje na medgeneracijskem projektu Sadeži družbe.
Usposabljanje je potekalo v prijetnem vzdušju, izmenjavale so se izkušnje, pogledi, pridobivala nova znanja. Medgeneracijsko sodelovanje je nekaj naravnega, poteka v okviru družine prek medgeneracijskih projektov v različnih organizacijah pa se širi na lokalno skupnost. Rezultati so izjemni, ob srečanju mladostne zagnanosti in izkušene previdnosti pa lahko pride do najrazličnejših situacij. Z mentorji smo se poglobili v večplastnost medgeneracijskih konfliktov in raziskovali metode in tehnike, s katerimi jih lahko premostimo ali celo preprečimo.

V Sloveniji imamo veliko primerov uspešnih medgeneracijskih aktivnosti, izmenjave primerov dobre prakse in izobraževanja v okviru Sadežev družbe pa prispevajo k še kakovostnejšim programom.

Kot je dejal dr Janez Drnovšek, pobudnik projekta Sadeži družbe.

Mladi ali starejši, vsi smo sadeži družbe. In vsak od nas lahko kaj prispeva. Če si starejši in mlajši med seboj pomagamo, zmoremo več in ustvarjamo boljšo družbo. Več ko nas je, ki želimo pomagati, narediti nekaj dobrega za druge, boljši bo tudi ta svet.

Več informacij o projektu Sadeži družbe dobite pri Tjaši Arko (tjasa.arko@filantropija.org).

 


 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se