Print header

Dan za spremembe 2016

15.03.2016 Zavod Sopotniki

Zavod Sopotniki v oddaji Dobra dela na Prvem programu Radia Slovenija

Zavod Sopotniki skupaj z Zavodom Dobra pot sodelujemo v vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe v organizaciji Slovenske filantropije. To je dan, ki spodbuja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe skupnosti. Prostovoljske organizacije so tiste, ki v težavnih časih zapolnjujejo nastale vrzeli v družbi. Na ta dan se lotevamo konkretnih dejanj, s katerimi izboljšujemo življenje v svojem okolju in v širši družbi.
Prostovoljstvo je dejanje, ki ga lahko stori vsak izmed nas. S tem, ko poklonimo svoj čas in znanje z namenom pomagati in doprinesti širši skupnosti, pomeni, da smo se dotaknili soljudi in prispevali k izboljšanju družbenega stanja. Zagotovo se v vsakdanjem življenju velikokrat srečamo s spoznanjem, da bi bilo lepše in boljše živeti v družbi medsebojnega spoštovanja.

Naš dan za spremembe bo namenjen medgeneracijski solidarnosti - spoštovanju med različnimi generacijami.

Na otroški ustvarjalni delavnici Pisani svet bomo izdelali drobno pozornost. Ustvarjali bomo iz filca. Ta drobna pozornost pa tokrat ne bo odšla z nami domov, ampak jo bomo poklonili starejši osebi - natančneje uporabnikom in uporabnicam Zavoda Sopotniki. Otroci bodo prisluhnili tudi poučni in zanimivi zgodbi o spoštovanju med mlajšo in starejšo generacijo.

Vabljeni v soboto 2. aprila, na Delezovo domačijo (Škocjan 3, nasproti uprave Parka Škocjanske jame), ob 10.00 dopoldan, da skupaj živimo Dan za spremembe - Dan za spoštovanje in ga poklonimo drug drugemu!

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se