Print header

Fotografski natečaj 2010 GLOBALNI SVET:skozi objektiv človekovih pravic

20.12.2010

Ekvilib Inštitut v sodelovanju s SPP, Zavodom za promocijo fotografije, ob dnevu človekovih pravic vabi k sodelovanju na mednarodnem fotografskem natečaju 2010

 

GLOBALNI SVET: skozi objektiv človekovih pravic

 

 

Častna pokroviteljica fotografskega natečaja je varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek - Travnik

 

Ekvilib Inštitut vabi k sodelovanju pri pobudi GLOBALNI SVET: skozi objektiv človekovih pravic, s katero želimo spodbuditi odgovorno uporabo fotografije kot orodja za zaščito in promocijo človekovih pravic ter za izražanje kritičnega pogleda na globalna družbena dogajanja.

 

Tema 2010: V središču letošnjega natečaja so aktualni mednarodni razvojni izzivi z vidika človekovih pravic, vključno z globalno revščino, podnebnimi spremembami, (prisilnimi) migracijami, prehransko varnostjo, vojnami in konflikti, itd.

 

S temo želimo prevesti lokalne in globalne razvojne izzive v jezik človekovih pravic in poudariti vpliv, ki jih imajo na uresničevanje osnovnih človekovih pravic, potrebnih za dostojno življenje, vključno z dostopom do pitne vode, hrane, izobraževanja, ustrezne nastanitve, zdravstvenih storitev, socialne varnosti in dostojnega dela. Te pravice so zagotovljene z mednarodnimi dokumenti o človekovih pravicah, ki jih je podpisala in ratificirala večina držav sveta.

 

Poudarek je na fotografijah dokumentarne narave, ki spodbujajo refleksijo in razprave, imajo moč politične in družbene mobilizacije ter spodbujajo kritičen razmislek o globalnih razvojnih prizadevanjih.

Sodelovanje: Na natečaju lahko sodelujejo tako profesionalni fotografi kot ostali zainteresirani, katerih vizija je prispevek k bolj pravičnemu in uravnoteženemu globalnemu razvoju ter k družbeno odgovornemu prikazovanju aktualnih razvojnih izzivov.

Rok za prijavo: 1. februar 2011

Več informacij o natečaju najdete v priponkah, na spletni strani natečaja www.sofaglobal.org ali eletronski pošti sofa@ekvilib.org.

 Vabilo

Globalni svet

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se