Print header

OBVESTILO O MOŽNOSTI SODELOVANJA PRI IZVEDBI MEDNARODNEGA PROSTOVOLJSKEGA TABORA V SLOVENIJI

17.03.2010

Nova sezona mednarodnih prostovoljnih delovnih taborov že nestrpno trka na vrata. Tudi letos bo Zavod Voluntariat prostovoljcem iz tujine ponudil pestro paleto raznovrstnih projektov, med njimi tudi odlično zasnovani okoljevarstveni tabor "Eko kmetija Žgavec".

Te zanima delo na kmetiji, bi rad izvedel več o ekološkem kmetijstvu, se poučil o lokalnem rastlinju, divjadi, gozdovih, lokalni kulturni krajni, ...? Te mika, da bi na tem taboru sodeloval v vlogi taborovodje? Potem beri dalje! :)

Tabor »Eko kmetija Žgavec« bo potekal v čudovitem okolju Vojskega nad Idrijo (http://guest.icra.si/zgavec), od 1. 7. do 14. 7. 2010. Na tabor so vabljeni 4 mednarodni prostovoljci ter domači taborovodja, skupaj pa bodo nameščeni v 3 dvoposteljne sobe.

Cilj tabora je širjenje zavesti o nujnosti povečanja obsega ekološkega kmetovanja, seznanjanje z nevarnostmi konvencionalnega kmetijstva in gensko spremenjenih organizmov, spoznavanje lokalnih posebnosti in krajine, pomoč pri sezonskih kmečkih opravilih in ostalih opravilih na kmetiji.

Udeleženci bodo spoznali osnovne principe ekološko – biodinamičnega kmetovanja, seznanjeni bodo z bistvenimi elementi naravovarstva, biodiverzitete in kulturne krajine ter v živo spoznali nekatera kmečka dela. Delo in delavnice bodo potekale v sproščenem vzdušju in temeljile na kvalitetnih medosebnih odnosih.

Udeleženci bodo v okviru delovnih ur pomagali pri spravilu sena, vzdrževanju hiše (barvanje) in njene okolice ter pospravljanju vej v gozdu.

Če imaš z delom vodje skupine in/ali aktivnosti že izkušnje, so te dobrodošle. Prav tako pa ni nobena težava, če bi se v tej vlogi želel preizkusiti prvič, saj bomo na Zavodu Voluntariat poskrbeli za potrebno usposabljanje in izobraževanje ter ti v času priprav in realizacije projekta neprekinjeno stali ob strani.

Če si zainteresiran za dvotedensko prostovoljsko avanturo v vlogi taborovodje in bi se rad naučil nekaj novega, nam prosim čim prej piši na naslov tabori.sci@gmail.com ali nas pokliči na številko 031 813 939. Veseli bomo tvojega odziva! :)

Lep pozdrav in veliko dobre volje,
Franja Čok
Koordinatorica za mednarodne prostovoljne delovne tabore v Sloveniji

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se