Print header

Učna ura o velikem pomenu prostovoljstva v Rdečem križu v Kopru

04.01.2011

Kot uvod v leto 2011 - evropsko leto prostovoljstva - ter uvod v praznične dni, ko ljudje odprejo svoja srca v dobroti in razumevanju, je komisija za mlade prostovoljce pri Območnem združenju rdečega križa Koper pripravila zanimivo in nadvse poučno predstavitev o Rdečem križu, njegovih temeljnih načelih ter prostovoljnem delu za učence 4. razredov Osnovne šole A. Ukmarja Koper.

70 učencev z učiteljicami si je z zanimanjem ogledalo risanko Prostovoljček RK ter prisluhnili prostovoljkama Rdečega križa Mariji Jereb in njihovi sovrstnici, učenki 9. razreda Lei Žabkar, ki sta prisotnim predstavili pomen prostovoljstva, humanosti, pomoči ljudem v stiski ter sta se posebej dotaknili velikega pomena medgeneracijskega sodelovanja in sožitja med mladimi in starejšimi.


V letu 2010 je bilo tako seznanjenih s humanitarnim poslanstvom Rdečega križa, prostovoljstvom v tej veliki humanitarni organizaciji približno 900 otrok - malčkov v vrtcih Koper in Semedela ter učencev 4. in 5. razredov koprskih osnovnih šol.

Marija Jereb, predsednica komisije za mlade prostovoljce pri Območnem združenju Rdečega križa Koper
 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se