Print header

Obisk uporabnikov Ozare v Gimnaziji Brežice pred božično novoletnimi prazniki

04.01.2011

Začel se je december, zapadel je prvi sneg, obkrožajo nas lučke vseh barv, božično vzdušje je tukaj. Na vsakem koraku lahko čutiš, da prihajajo prazniki, saj smo ljudje takrat zelo prijazni, radodarni, dobrosrčni. Takrat pozabimo na skoraj vse težave in se prepustimo najbolj toplemu prazniku v letu. Tako ravnamo tisti, ki imamo možnost, da bi videli, slišali in čutili vse to. Kaj se zgodi s tistimi, ki te možnosti nimajo?  So drugačni? Se počutijo osamljeno, ker nimajo s kom deliti te sreče? So jezni? Žalostni?

Dijaki 1.e  Gimnazije Brežice smo na druženje v ponedeljek pred božičem povabili uporabnike Ozare. V našem razredu smo se pogovarjali ob piškotih v dobrem in iskrenem vzdušju, ki so ga popestrile naše tri pevke Anja Bogovič, Anja Tomše in Ela Urek.

Prav neverjetno je, kaj lahko narediš z dobro voljo, pogovorom in nasmehom. Ne stane te nič, a je vredno zlata. Tako vesela sem bila, ko so se naši gostje sprostili in nam zaupali, da smo prispevali k njihovem dobrem počutju. Vprašali so nas, kaj nam pomeni božični čas, kako se obnašamo takrat in kako razveseljujemo druge. Zdi se mi, da so bili zelo navdušeni nad našimi odgovori, ki so bili zelo zreli. Namreč, povedali smo jim, da je zares škoda, da ljudje ob praznikih takoj pomislijo na darila in materialne stvari. Včasih se mi zdi, da pozabimo na pomen božiča. A ni lepo, ko se zbere vsa družina? Ko lahko osrečimo eni druge? Ko si lahko med sabo razdelimo vso srečo in veselje tega sveta? Mogoče je težje razumeti, da eni nimajo te možnosti. Zato lahko mi pomagamo. Eni gredo do starejših sosedov, jim prinesejo ročno izdelano voščilnico in si vzamejo vsaj pol ure časa za pogovor z njimi.  Naše pevke so dan pred božičem odšle v brežiško bolnišnico in tam zapele bolnikom, saj pravijo, da pesem zdravi.

Lepo je, če narediš kaj za druge, tako se tudi sam počutiš bolj veselo in popolno, ker veš, da je za tabo iskrena beseda in dobro delo. To smo se lahko dijaki 1.e naučili z lastno izkušnjo in mislim, da smo sami mnogo več dobili, kot smo podarili.

Dragana Vujić, dijakinja 1.e Gimnazije Brežice

Dobrodošli! Vesele praznike vam želi 1.e!
Fotografija prikazuje nastop naših treh pevk

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se