Print header

Inštitut OS, Ljubljana odpira vrata

10.01.2011

Inštitut Os, Inštitut za osebno rast in sinergijo Ljubljana je ustanovljen z namenom opravljanja zdravstvene, socialne in druge dejavnosti. Osnovni cilji so usmerjeni k socialni koheziji preko inovativnih pristopov k spodbujanju prostovoljstva in preprečevanju socialne izključenosti starejših. Inštitut OS je član slovenske mreže prostovoljskih organizacij - Slovenska filantropija ter član mreže nevladnih organizacij - CNVOS.

V Evropskem letu prostovoljskih dejavnosti 2011 bomo organizirali predavanja za mlade, kjer bomo podali osnovne informacije o prostovoljstvu, Evropskem letu prostovoljstva in predstavili obstoječe programe, kamor se lahko vključijo kot prostovoljci.

Bodoči prostovoljci, dijaki in študentje ter ostali mladi si z udeležbo na predavanjih:
• poglabljajo vedenje o prostovoljstvu,
• širijo svojo socialno mrežo,
• poglabljajo svoje vedenje o odnosu do starejših,
• dejavno vključijo v vsebine na Facebook strani „Poveži generacije“,
• vključijo v usposabljanja za prostovoljce,
• vključijo v aktualne prostovoljske projekte.

Na predavanjih jih bomo usmerili, naj se vključijo v našo Facebook stran, kjer bodo imeli dostop do aktualnih informacij s strani prostovoljskih organizacij, dobili bodo informacije o projektih in programih, ki potekajo na tem področju, o možnostih za usposabljanje prostovoljcev. Na obstoječi Facebook strani http://www.facebook.com/poveži generacije pa bomo preverjali priljubljenost posamezne vključitve mladega v prostovoljno delo s povabilom, naj napiše svoja opažanja in občutke v zvezi s prostovoljnim delom.

Uvajamo pa tudi projekt „Poveži generacije“, ki ga bomo prav tako predstavili na predavanjih. Projekt mladim prostovoljcem omogoča trajno in organizirano prostovoljno delo in sicer družabništvo starejšim osebam na vnaprej dogovorjenih organiziranih kulturnih, športnih in drugih dogodkih na območju Ljubljane, kot nagrado za prostovoljno delo pa se bomo potrudili, da dobijo brezplačne vstopnice na prireditev. Projekt skuša preprečiti nastanek starostnih stereotipov in predsodkov in omogoča prenos različnih izkušenj, pričakovanj in potreb med generacijami.

Naš slogan in povabilo je:
"Prostovoljci, če vas zanima, kako boste lahko v svojem prostovoljskem času počeli to, kar običajno počnete v svojem prostem času, pišite na bojan.institut.os@gmail.com"

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se