Print header

Težave pri oblikovanju novega zakona o varstvu in zdravju pri delu

13.01.2011

Slovenska filantropija, nosilka Slovenske mreže prostovoljskih organizacij, opaža zelo visoko administrativno zahtevnost predloga novega zakona o varstvu in zdravju pri delu, ki ga oblikuje Ministrstvo za delo, družino in socialno zadeve (MDDSZ).
Služba za nevladne organizacije Ministrstva za javno upravo nam je priskočila na pomoč in tudi nas vključila v pogajanja z MDDSZ.

Včeraj je potekal prvi sestanek, na katerem se je izkazalo, da lahko po zdajšnjem predlogu oceno o nevarnosti ali nenevarnosti prostovoljskega dela opravi posamezna prostovoljska organizacija, natančneje, predstavnik prostovoljske organizacije, ki ima opravljeno ustrezno usposabljanje. Za dela, kjer je prostovoljec izpostavljen nevarnosti, se po predlogu zakona pričakuje opravljanje zdravniškega pregleda in vzpostavitev vseh ukrepov, da do nesreče ne bi prišlo.

Vsi si želimo, da bi kar najbolje poskrbeli za varnost prostovoljcev, vendar obstaja strah po pretirani administraciji. Tako bo Ministrstvo za javno upravo podalo amandmajske predloge, ki bodo usklajeni z nami in Centrom nevladnih organizacij Slovenije.

Več: Primož Jamšek (primoz.jamsek@filantropija.org)

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se