Print header

Moja zgodba: Moja čudovita izkušnja s prostovoljstvom

31.01.2011

Aprila 2010 sem ostala brez službe, zato sem se lotila iskanja nove službe. V tem času pa sem tudi prejemala elektronsko pošto glede prostovoljskega dela. Kmalu sem ugotovila, da lahko pomagam ljudem, saj sem imela veliko prostega časa. Poiskala sem zame najbolj primerno prostovoljsko delo. Odločila sem se za skupino upokojencev, ki so iskali nekoga, ki bi vodil 20-urni tečaj računalništva za začetnike ter kontaktirala organizatorko, gospo Marijo. Sprva sem imela pomisleke glede poučevanja zaradi moje diplome iz ekonomije, ko pa so me seznanili z mojim delom, sem ugotovila, da ne bo tako težko.

S tečajem sem pričela maja in ga končala junija. Priznati moram, da je bila zame to ena izmed najboljših stvari, ki sem se jih kdaj koli lotila. V skupini sem imela 21 učencev, ki so imeli različno predznanje. Zato je to bil zame velik izziv! Med tečajem smo se zabavali in hkrati učili. In moram priznati, da je najboljša nagrada, ki jo lahko dobiš za svoje delo, pridobljeno znanje udeležencev in njihova hvaležnost. In to ti da zalet za nove podvige.

Ta izkušnja pa mi je pomagala, da sem spoznala, kaj želim početi v življenju. Rada bi poučevala, saj mi je to v veliko veselje. Zato sem šla spet v šolo.

Prav tako moram omeniti, da so mi udeleženci tečaja pripravili presenečenje za moj rojstni dan in mi tudi napisali pesem, kar me je še posebej ganilo. Sedaj imam nove prijatelje, s katerimi si dopisujem preko e-pošte in tako ohranjam stike z njimi.

Vsem bi priporočala prostovoljsko izkušnjo, saj ne gre le za pomoč drugim, temveč sam dobiš mnogo več, kot si si sprva morda zamislil.

Ne pozabite, da se dobro z dobrim vrača.

Srečno!

Tea Seliškar Otrin

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se