Print header

Izobraževanje pedagoških delavcev: Prostovoljstvo – krepitev vrednot nenasilja

16.02.2011

  Slovenska filantropija bo v šolskih letih 2010/2011 in 2011/2012 izvajala program usposabljanja Prostovoljstvo - krepitev vrednot nenasilja. Izobraževanja bodo potekala v okviru projekta »Profesionalno usposabljanje strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju na področju krepitve kompetenc za preprečevanje nasilja v obdobju let 2010–2012«.
Prostovoljsko delo je pri preprečevanju nasilja pomembno z več vidikov: predstavlja možnost proaktivnega socialnega učenja mladih, sistematično spremlja pridobivanje socialnih veščin mladih, tako osnovnošolcev kot srednješolcev; je tudi preventivni dejavnik v primeru vključevanja zunanjih prostovoljcev na šolo, saj prostovoljci lahko spremljajo učence in dijake tudi ob obšolskem dogajanju, ko se zgodi največ nasilja (čakanje na prevoz …).
Organizacija prostovoljstva pomeni večjo vpetost šole oziroma vzgojno-izobraževalne institucije v lokalno skupnost, povezovanje z zunanjimi organizacijami in posamezniki. Posebej pomembno je prostovoljstvo dijakov in gimnazijcev, katerih namera je kasnejša vključitev v visokošolske izobraževalne programe, ki obsegajo delo z ljudmi, saj močno pridobivajo veščine komunikacije, strpnosti, spoznavajo nove kulture, subkulture, različne generacije.   Program je namenjen strokovnim delavcem v osnovnih šolah, srednjih šolah, višjih strokovnih šolahv domovih za učence in v dijaških domovih, v organizacijah za izobraževanje odraslih in v glasbenih šolah. Spoznali bodo pomen organizacije prostovoljskih aktivnosti na šoli. Pridobili boste znanja in veščine motiviranja mladih za prostovoljske aktivnosti in znali uporabiti prostovoljsko delo kot družbeno koristno metodo učenja mladih.   Program bomo od marca 2011 do aprila 2012 brezplačno izvajali po vsej Sloveniji. Vsaka izvedba programa bo obsegala pet dni, potekala pa bo v dveh delih – prvi del: tri dni (24 pedagoških ur), drugi del: dva dni (16 pedagoških ur).     Vabilo v celoti s termini in prijavnico
 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se