Print header

Posvet o Strategiji razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva

07.07.2017

4. julija 2017 je v Hiši Evropske unije v Ljubljani potekal posvet o strategiji razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva. Predstavniki prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom so oblikovali številne dopolnitve dokumenta, ki ga je Ministrstvo za javno upravo poslalo v javno razpravo. Udeležence je predstavnica MJU, Špela Turk, uvodoma seznanila z dosedanjim procesom priprave te strategije in ključnimi vsebinskimi izhodišči, nato pa so ob že zbranih dopolnitvah na različnih vsebinskih področjih prostovoljstva aktivno prispevali svoje predloge. Dogodek je bil usmerjen na spodbude za razvoj prostovoljstva, saj le-to poleg področja nevladnih organizacij zajema tudi javni sektor, kar prinaša nekoliko različne pogoje in specifične ukrepe za razvoj.

V dosedanjem procesu javne razprave je Slovenska mreža prostovoljskih organizacij prispevala k strategiji tudi s spletnim posvetovanjem in s podrobno obravnavo dokumenta na posameznih področjih prostovoljstva, pri čemer so sodelovali izkušeni sodelavci na področju prostovoljstva in strokovnjaki.

Rezultat vseh teh posvetovanj in soustvarjanja optimalnih spodbud je dokument, ki ga najdete na TUKAJ.

Javna razprava je odprta do 14. 7. 2017, zato bomo predloge do tega datuma še dopolnjevali.

Vse do takrat pa lahko zainteresirana javnost samostojno posreduje svoje predloge glede strategije tudi neposredno Ministrstvu za javno upravo preko portala e-demokracija

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se