Print header

TEMATSKA USPOSABLJANJA ZA PROSTOVOLJCE

18.03.2010

Na Slovenski filantropiji že leta izvajamo Uvodna usposabljanja, na katerih udeleženci pridobijo splošna znanja o prostovoljskem delu. Pogosto se prostovoljci iz različnih organizacij obračajo na nas z vprašanji, povezanimi s specifičnimi znanji in veščinami, zato smo se odločili da pripravimo tematska usposabljanja za prostovoljce, na katerih bomo pokrili štiri različna področja. Poleg pridobivanja znaj, so takšna usposabljanja tudi odlična priložnost za izmenjavo mnenj in povezovanje prostovoljcev iz različnih organizacij, ki se srečujejo s podobnimi izzivi.

V času evropskega leta revščine in socialne izključenosti smo se osredotočili na teme, preko katerih pridobivajo dodatna znanja in veščine predvsem prostovoljci, ki se pri delu z uporabniki srečujejo s pojavom socialne izključenosti, revščine in različnimi dimenzijami, ki jih le ta prinaša. Opažamo namreč, da se prostovoljci prepogosto ustavijo pri dejanju pomagati in so premalo usposobljeni za prepoznavanja moči v uporabniku in aktiviranju teh, da bi pomagale uporabnikom, do samostojnejšega in aktivnejšega življenja ter vključevanja v družbo.

V letu 2010 smo in še bomo izvedli naslednja usposabljanja.
- Prostovoljsko delo s posamezniki, 22. 5. in 5. 6.
- Medgeneracijsko sodelovanje, 13. 3. in 27. 3.
- Medkulturni dialog, 7. 5. in 5. 6.
- Ustvarjalne tehnike pri delu s posamezniki in skupinami, 27. 3. in 18. 6.

Ker želimo, da se pridobljeno znanje prenaša naprej znotraj organizacij, bomo za izvajanje takšnih usposabljanj usposobili prostovoljce, ki so se delavnic že predhodno udeležili. Izvedli bomo po eno nadaljevalno usposabljanje za vsak tematski sklop.

Usposabljanja bodo potekala v Ljubljani in drugih krajih po Sloveniji, sprotne informacije bodo objavljene na internetni strani www.prostovoljstvo.org

Usposabljanja so za udeležence brezplačna, saj so podprta s strani Urada RS za komuniciranje. Za informacije pišite na tjasa.arko@filantropija.org ali pokličite Tjašo na telefonsko številko 01 433 40 24.

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se