Print header

Strategija razvoja NVO in prostovoljstva

27.09.2017

Strategija razvoja NVO in prostovoljstva

Predlog Strategije razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva je bil potrjen na Svetu Vlade RS za spodbujanje razvoja prostovoljstva, prostovoljskih in nevladnih organizacij dne 14. 9. 2017. Dokument, ki je posredovan v nadaljnji proces, je dostopen tukaj. 

Opazili smo, da v dokumentu niso zajeti nekateri predlogi, ki so jih posamezne nevladne organizacije in vsebinske mreže naslovile na MJU v času javne razprave o strategiji. Predstavniki Slovenske filantropije kot nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij smo nekoliko zaskrbljeni, ker so bile umaknjene priloge k strategiji, v katerih so bile zajete aktivnosti po posameznih ministrstvih. V dokumentu, kakršen je bil sprejet na Svetu, niso opredeljene vse spodbude in ukrepi, ki so jih prostovoljske organizacije skupaj s strokovnjaki z različnih področij prostovoljstva prispevale v strategijo od začetka njenega nastajanja do konca javne razprave.

Službo za nevladne organizacije na Ministrstvu za javno upravo smo zato skupaj z drugimi mrežami, povezanimi v Konzorcij vsebinskih mrež, seznanili s svojim pomislekom in jo pozvali, da predstavi podlage, na katerih bo spremljala uresničevanje strategije na področjih vseh ministrstev, kjer so bile podane pobude za razvoj prostovoljstva.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se