Print header

Prostovoljstvo je pomemben in dragocen del našega življenja

28.02.2011

 

Kaj je prostovoljstvo, kdo je lahko prostovoljec, zakaj je lepo biti prostovoljec, zakaj so tudi otroci lahko pomembni prostovoljci? Vse to in še kaj drugega v zvezi z dajanjem sebe in koščkom svojega srca so izvedeli v mesecu februarju številni otroci posameznih koprskih šol. Prostovoljstvo in  dejavnost Rdečega križa smo tako na zanimiv in otrokom razumljiv način približali kar 300 otrokom iz Oš E. Vatovec Prade, Oš  škofije, podružnične šole Ankaran, Oš. D. Bordona Koper, Oš Gračišče ...  S predstavitvijo po šolah in vrtcih bomo v mesecu marcu nadaljevali in zaključili v mesecu maju, ob tednu Rdečega križa.

Četrtošolci so odkrivali čisto nekaj novega, a nadvse pomembnega. Nekateri so poznali pomen  krvodajalstva, drugi so že sodelovali v raznih dobrodelnih akcijah, tretji radi pomagajo starejšim ... Rdeča nit pogovora je bila spoštovanje, tovarištvo, ljubezen in razumevanje drug drugega.

Prostovoljca Območnega združenja Rdečega križa Koper Koper Marija Jereb, sicer predsednica izjemno dejavne komisije za mlade prostovoljce, in Franko Đira, sva bila presenečena nad odgovori nekaterih malčkov, ki zelo zrelo in z odgovornostjo gledajo na današnji svet in stiske ljudi.

Vsa ta dogajanja nam dajejo zagon, da bomo s prostovoljstvom nadaljevali, ga spodbujali in mu dali še večjo pozornost tudi v bodoče ter tako uresničevali slogan evropskega leta prostovoljstva Bodi prostovoljec, spreminjaj svet!

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se