Print header

USPOSABLJALI SMO SE MEDGENERACIJSKO

18.03.2010

»Včasih se je treba spomniti, kaj dobrega nosimo v sebi, da lahko podarjamo drugim...«        

Marija, udeleženka usposabljanja
 

Na Slovenski filantropiji smo v sklopu tematskih usposabljanj za prostovoljce pripravili nova usposabljanja, med katerimi je tudi medgeneracijsko usposabljanje. V projekte različnih organizacij se vključujejo prostovoljci in uporabniki različnih starostnih skupin, prav tako prostovoljci vodijo medgeneracijske delavnice. Mladi in starejši lahko veliko znanj in izkušenj prenašajo med seboj, v kolikor je med njimi sodelovanje. Medgeneracijsko sodelovanje ima še posebno dodatno vrednost, saj poleg prenašanja znanj pomeni tudi odpravljanje predsodkov in zadržkov do posamezne generacije, a je ravno zaradi teh zadržkov zelo omejeno in ga morajo prostovoljci spodbujati z dodatnimi tehnikami in veščinami.

Usposabljanje je potekalo prek različnih interakcijskih metod in iger, s pomočjo katerih smo se poglobili v predsodke in stereotipe med generacijami ter raziskovali naše vrednote. Izmenjavali smo izkušnje ter se poglobili v samo načrtovanje medgeneracijskih projektov. Udeleženci so usposabljanje ocenili kot zelo uspešno in se že veselijo nadaljevanja, ki ga bomo izvedli jeseni.

Naslednje usposabljanje na temo medgeneracijskega sodelovanja bo potekalo v soboto, 27. marca 2010, med 9. in 17. uro v prostorih Hiše Sadeži družbe, na ulici štefana Kovača 20 v Murski Soboti.

Za udeležbo na usposabljanju je potrebna predhodna prijava.

Več informacij dobite pri Tjaši (tjasa.arko@filantropija.org, 01 433 40 24) in na spletni strani www.prostovoljstvo.org.

Usposabljanje je za udeležence brezplačno, program izveden v okviru evropskega leta revščine in socialne izključenosti ter podprt s strani Urada RS za komuniciranje.

 

         
 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se