Print header

Prostovoljci za varno in prijetno potovanje z avtobusom

17.03.2011

Projekt Varno in prijetno potovanje z avtobusom za vse osnovne šole v mestni občini organizira SPV MO Murska Sobota, sodelujejo pa prostovoljci in prostovoljke Hiše Sadeži družbe ter prevoznik Avtobusni promet Murska Sobota d.d.. Učenci drugih razredov se med poukom pogovarjajo o pravilni uporabi javnega potniškega prometa. O tem, kako se seznaniti z voznimi redi, kako se obnašati na poti do avtobusnega postajališča, kako čakati na avtobus, kako  vstopati, kako se pripeti z varnostnim pasom, kako zapustiti avtobus ali drugo vozilo. Pogovarjajo se o nevarnostih, ki jim pretijo na cestah, na pločnikih in na kolesarskih stezah. Tudi o tem, med kakšnimi načini potovanja v šolo lahko izbirajo in kakšne so prednosti oz. pomanjkljivosti posameznih načinov.

 

 

Na fotografiji organizatorji in prostovoljke ter prostovoljci.

 

 

 

Prvi teden po zimskih počitnicah so se skupaj z otroki na poti v šolo in domov vozili tudi prostovoljci Hiše Sadeži družbe. Otrokom so poskušali narediti potovanje čim bolj prijetno in jih navaditi čim bolj varnega obnašanja.

Na zaključnem sestanku so ugotavljali, da je obnašanje otrok bilo ob njihovi prisotnosti dobro, so pa prostovoljke in prostovoljci otroke na manjše napake, kot je nepripenjanje, opozorili.

Spremljanje otrok je lahko koristno, zato bodo pri projektu še sodelovali tako prostovoljci kot šole.

Jože Veren

SPV MO Murska Sobota

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se