Print header

V soboto bodo spremembe že vidne

21.03.2011

  Dan za spremembe bo v soboto, 26. marca, že drugič povezal prostovoljce po Sloveniji. Na isti dan bo v skoraj 50 krajih po državi potekalo več kot 150 različnih prostovoljskih akcij.
Lani je Slovenska filantropija prvič pozvala organizacije, občine in posameznike, da se ob začetku pomladi skupaj aktivirajo in s prostovoljskim delom v lokalno skupnost prinesejo pozitivne spremembe. Letos se je število prijavljenih akcij podvojilo. Vključilo se je 19 občin, več kot 150 akcij bo potekalo skupaj v skoraj 50 krajih po Sloveniji. Predvidoma si bo za spremembe prizadevalo 10.000 prostovoljcev. Potekale bodo številne čistilne akcije(k tem  poziva tudi Turistična zveza Slovenije), urejali se bodo parki in otroška igrišča, mlajši bodo pomagali starejšim in se družili z njimi, zbirala se bo pomoč za socialno šibkejše idr.
Pomembno je, da ljudje sodelujejo in so skupaj tvorci pozitivnih sprememb. Dan za spremembe namreč prinaša možnost, da se skupnost poveže, da se aktivirajo novi prostovoljci in skupaj naredijo nekaj dobrega v lokalnem okolju. Čas, v katerem živimo, kliče po spremembah in vsi smo odgovorni zanje.
Posamezniki in posameznice se lahko priključijo Dnevu za spremembe  kot prostovoljci. Na spletni strani www.prostovoljstvo.org  lahko poiščejo akcijo v svoji bližini, ali pa tisto, ki jim najbolj odgovarja.
Dnevu za spremembe smo letos dodali korporativno dimenzijo. Kot prostovoljci  se prvič pridružujejo zaposleni v 12 poslovnih enotah Zavarovalnice Triglav. Priključili se bodo že obstoječim  akcijam, nekatere pa kreirali sami.
K sodelovanju Slovenska filantropija in reviji Pil ter Plus s posebnim natečajem pozivata tudi mladostnike, ki bodo svoje aktivnosti na ta dan posneli v obliki fotoreportaže, videa, ali pa bodo akcije opisali in narisali. Vsem mladim bralcem in bralkam revij bomo skupaj z  Zavarovalnico Triglav podarili posebne zapestnice, ki jih bodo opominjale, da je lahko vsak dan dan za spremembe. Zapestnice bodo prejeli tudi drugi prostovoljci Dneva za spremembe.
Dan za spremembe je odlična priložnost, da se prepričamo, kakšno zadovoljstvo prinaša prostovoljsko delo in da spoznamo delo humanitarnih in drugih prostovoljskih organizacij.  Verjamemo, da se bo marsikdo odločil za dolgotrajnejše prostovoljsko sodelovanje, kar je tudi eden od namenov organiziranja Dneva za spremembe.  

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se