Print header

S prostovoljnim delom ne le, da daješ, temveč tudi ogromno prejemaš

22.03.2011

Prostovoljska akcija Dan za spremembe

Leto 2011 je evropsko leto prostovoljnih dejavnosti z namenom spodbujanja aktivnega državljanstva, na kratko Evropsko leto prostovoljstva. Da pa preidemo od besed k dejanjem je Slovenska filantropija razglasila 26. marec za dan, ko lahko vsak izmed nas stori pozitivno spremembo in k sodelovanju povabila vse, ki želijo prispevati k boljšemu svetu. Na Slovenski filantropiji želijo na ta dan nagovoriti javnost, da se vključi v prostovoljske aktivnosti. K sodelovanju so povabili Občine, organizacije, šole in posameznike.
Biti prostovoljec ne pomeni zgolj narediti nekaj brezplačno, ampak pomeni mnogo več. Biti aktiven, pomagati sočloveku, narediti spremembo.

 

V Mladinskem centru Trbovlje že od samega začetka delovanja spodbujajo prostovoljno delo, gostijo prostovoljce iz tujine in se udeležujejo prostovoljnih akcij. Pridružili so se tudi vseslovenski akciji Dan za spremembe. Na pobudo Mladinskega centra Trbovlje in v sodelovanju z Občino Trbovlje so izdali zloženko z nanizanimi organizacijami v Trbovljah, ki so se prav tako pridružile akciji. Na ta način si lahko občani Trbovelj izberejo dejavnost in organizacijo kamor se lahko 26. marca vključijo v prostovoljno delo.

Več

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se