Print header

Dan za spremembe v Velenju

22.03.2011

Mestna občina Velenje se je tudi tudi letos odzvala povabilu Slovenske filantropije in podprla »Dan za spremembe«, s katerim želimo podpreti in spodbujati prostovoljne dejavnosti.

Tako bodo v soboto, 26. marca 2011, v Velenju potekale številne aktivnosti in dogodki, ki jih pripravljajo različna društva in institucije. Pri projektu sodelujejo: Center za socialno delo Velenje, Društvo za boj proti raku Velenje, Društvo tabornikov Rod Jezerski zmaj, Društvo zeliščarjev Velenje, Društvo upokojencev Velenje, Društvo diabetikov Velenje, Društvo Revivas, Festival Velenje, Ipak Inštitut, Mladinski center Velenje, Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje, Muzej Velenje in šolski center Velenje. Nekatere aktivnosti se bodo odvijale že v petek, 25. marca.

Mestna občina Velenje bo skupaj z Mladinskim centrom Velenje in Mladinskim svetom Velenje v soboto ob 18. uri v Vili Bianci pripravila tudi prireditev, na kateri bomo proglasili tudi Naj prostovoljca/prostovoljko v mestni občini Velenje za leto 2010.
Projekt so podprli Gostilnica Bianca gurmanka, Gorenje gostinstvo, d. o. o., Gost, d.o.o., HTZ, d. o. o., Megamarket Interspar Velejapark Velenje, Mercator, d. d. in Turistično društvo Velenje.

K dnevu za spremembe pa smo pristopili tudi zaposleni v Mestni občini Velenje, ki v tednu od 21. do 25. marca zbiramo šolske potrebščine, kozmetične izdelke in hrano za štiri socialno ogrožene velenjske družine.

Mestna občina Velenje se je tudi letos pridružila projektu »Earth Hour« ali »Ura za Zemljo«, ki je globalna pobuda proti podnebnim spremembam in jo je leta 2007 spodbudila organizacija World Wildlife Fundation. »Ura za Zemljo«, ko naj bi ugasnili razsvetljavo in druge električne naprave, bo letos v soboto, 26. marca, med 20.30 in 21.30 uro. V Velenju bomo takrat ugasnili osvetlitev Velenjskega gradu, šaleškega gradu, Doma kulture Velenje, Vile Biance, Titovega trga …

Občanke in občane mestne občine Velenje pozivamo, da v tem času tudi sami ugasnejo luči in tako podprejo projekta »Dan za spremembe« in »Ura za Zemljo«.

Podrobnejši program dogajanja ob Dnevu za spremembe

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se