Print header

Jutri je Dan za spremembe

25.03.2011

 

Slovenska filantropija jutri vabi vse posameznike in posameznice, da se udeležijo prostovoljskih akcij, ki bodo v okviru Dneva za spremembe potekale v skoraj 50 krajih po Sloveniji. Tako bodo tudi sami prispevali k pozitivnim spremembam, pridobili izkušnjo prostovoljstva in se povezali v skupnosti.
Z medkulturnim dialogom skupaj do sprememb
Slovenska filantropija v Ljubljani organizira dogodek, v katerem bo povezala več svojih dejavnosti. V Dan za spremembe in konkretno delavno akcijo vključuje lokalno skupnost in spodbuja prostovoljstvo; vabi bližnje stanovalce delavskega doma, kjer prebivajo delavci migranti; begunci iz integracijske hiše bodo prav tako pomagali čistiti okolico; še bolj medkulturno pa bo dogodek obarvalo Kulturno društvo Sandžak na druženju po akciji.  Pokazali bomo, da je sobivanje in povezovanje več kultur bogastvo, ki ga je potrebno izkoristiti.
  Vabljeni vsi stanovalci Most, in tisti, ki bi radi spoznali, kaj lahko skupaj storimo za izboljšanje kulture bivanja v našem skupnem okolju. Jutri je Dan za spremembe. Dobimo se ob 9. uri v Mostah (glej zemljevid).
  Vsi ugasnjeni na Dan za spremembe proti podnebnim spremembam
Čisto vsak od nas pa se Dnevu za spremembe lahko priključi enostavno na način, da jutri med 20.30 in 21.30 uro  - v Uri za zemljo - ugasne luči in druge električne naprave.
Ura za Zemljo (»Earth Hour«), ki je globalna pobuda proti podnebnim spremembam in jo je leta 2007 spodbudila organizacija World Wildlife Fundation, bo letos prav na Dan za spremembe med 20.30 in 21.30 uro.
  Skupaj na Dan za spremembe za pozitivne spremembe!   Več o posameznih akcijah na www.filantropija.org in www.prostovoljstvo.org.
 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se