Print header

V Senovem že akcije

26.03.2011

Na Senovem akcija ob Dnevu za spremembe poteka ob Osnovni šoli Senovo v organizaciji Oš Senovo, Turističnega društva Senovo, Društva upokojencev Senovo in Zveze prijateljev mladine Krško. Pridružili so se ji tudi zaposleni Zavarovalnice Triglav iz Območne enote Krško.
Poteka čiščenje okolice šole in bližnjega vrtca, medgeneracijske delavnice, pa tudi čistilna akcija bližnjega grabna.   Ravnatelj Oš Senovo in predsednik Zveze prijateljev mladine Krško Vinko Hostar je delil naloge med občani, prostovoljci in predstavniki podjetja, ki se je pridružilo pri pomoči. V pozdravnem nagovoru več kot  40 sodelujočim je povedal, da je današnji dan začetek sprememb, ki jih v družbi nujno potrebujemo. Izguba medsebojnih druženj in medsosedskih pomoči ter zavedanja, da bomo pomoč nekoč vsi potrebovali, nas po njegovih besedah mora usmerjati v pozitivna dela.
     
Pred Oš so potekale medgeneracijske delavnice. Mladi so se lahko naučili pletenja košar, kvačkanja, pletenja nogavic, starejši so prikazali tudi staro obrt prejanja, ki so jo opustili že pred 40 leti.
  Predstavniki Zavarovalnice Triglav, OE Krško so se lotili čiščenje šolskega dvorišča, ki ga uporabljajo tako otroci in mladi kot starejši. Ob igrišču se je našlo tudi veliko nevarnih odpadkov in steklovine. Predstavnica ekipe zaposlenih, ki je medse sprejela tudi druge občane in njihove svojce ter otroke, je bila vesela pozitivnega odziva. Tej akciji se je resda pridružilo le 20 zaposlenih, a jih je veliko že vključenih v čistilne in druge akcije v svojem kraju.
                                                                                                       Prve vreče odpadkov so se pričele zbirati.
 
Na Dan za spremembe je svoje ročne spretnosti prikazala tudi skoraj 91 letna Matilda škoberne iz Senovega. Mlajše je učila izdelovanje rož iz krep papirja, ki jih bodo ob koncu podarili vsem sodelujočim in mimoidočim in tako še komu polepšali dan. Akciji se je priključila, saj si želi, da bi mladi vsaj malo posnemali starejše.
 

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se