Print header

Za nami uspešen drugi Dan za spremembe

26.03.2011


Danes so po 50 krajih po Sloveniji potekale različne prostovoljske akcije, h katerim je pozvala Slovenska filantropija z Dnevom za spremembe. številni posamezniki in posameznice so prispevali k pozitivnim spremembam, pridobili izkušnjo prostovoljstva in se povezali v skupnosti. Dan za spremembe zaključujejo ponosno, da so spremembe vidne in občutki polni zadovoljstva.

Lani je Slovenska filantropija prvič pozvala organizacije, občine in posameznike, da se ob začetku pomladi skupaj aktivirajo in s prostovoljskim delom v lokalno skupnost prinesejo pozitivne spremembe. Letos se je število prijavljenih akcij podvojilo. Vključilo se je 20 občin, več kot 150 akcij je potekalo  v skoraj 50 krajih po Sloveniji. Potekale so številne čistilne akcije (naj omenimo le večji Očistimo Posočje in akcijo na Barju), urejali so se parki in otroška igrišča, mlajši so pomagali starejšim in se družili z njimi, zbirala se je pomoč za socialno šibkejše idr.

Pomembno je, da ljudje sodelujejo in so skupaj tvorci pozitivnih sprememb. Dan za spremembe namreč prinaša možnost, da se skupnost poveže, da se aktivirajo novi prostovoljci in skupaj naredijo nekaj dobrega v lokalnem okolju. Čas, v katerem živimo, kliče po spremembah in vsi smo odgovorni zanje.

Pa čeprav bo današnji dan prinesel tudi spremembo vremena (na slabše), smo prepričani, da je prinesel veliko pozitivnih sprememb in dobre volje med prostovoljce in vse tiste, ki se jih je njihova pomoč dotaknila.
 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se